Najnovije

Odgovor Vojske Srbije penzionisanom generalu Sreti Malinoviću o dodeli ordena ministru Aleksandru Vulinu

Ministarstvo Odbrane Republike Srbije izdalo je demanti povodom ranije izjave penzionisanog generala Srete Malinovića o uručenju počasnog letačkog znaka avijacije ministru vojnom Aleksandru Vulinu. Saopštenje prenosimo u celosti:

Vojska Srbije. (Foto: mod.gov.rs)

“Povodom zlonamernih i lažnih tvrdnji penzionisanog generala Srete Malinovića, Ministarstvo odbrane ukazuje da je Pravilom o letačima i letačkoj službi propisano da komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane dodeljuje letački znak, te nije istina da letački znak dodeljuje letački starešina, odnosno pilot.

Ružno je da bivši pripadnik RViPVO iznosi ovako grube neistine i napada časne oficire Vojske Srbije, a posebno je sramno da Malinović kaže da se pilotski znak dodeljuje isključivo pilotima, a da istovremeno prećuti da je 2008. godine on bio najveći zagovornik dodele letačkog znaka tadašnjem ministru odbrane Draganu Šutanovcu kome je uručen pilotski znak u vreme kada je Ratno vazduhoplovstvo bilo pred gašenjem.

Za razliku od vremena kada je Malinović dodeljivao priznanja ministrima i nije ih pitao zašto piloti imaju manje plate od kolega iz MUP, i zašto su ukinuli srednju školu za one koji treba da održavaju naše vazduhoplove, danas Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije ima nove i najsavremenije helikoptere i avione, veće plate, najbolje kombinezone, odškolovane podoficire iz obnovljene Srednje stručne vojne škole, i posle 20 godina osvetljenu pistu na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović".

Komandant NATO snaga osuo paljbu po Specijalnom sudu! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda/Ministarstvo Odbrane

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA