Najnovije

TURSKO-AZERBEJDŽANSKI ORAO ISPRUŽIO KANDŽE NAD KAVKAZOM! Erdogan poslao avione, dok je jermenska vojska u punoj pripravnosti! (FOTO)

Turski borbeni avioni F-16 stigli su u Azerbejdžan da bi učestvovali u zajedničkim kopnenim i vazdušnim vežbama dve zemalje.

Turski avion (Foto: tsk.tr)

Turski borci primljeni su tokom vojne ceremonije pre učešća u vazdušnim vežbama između dve zemalje koje nose naziv „Tursko-azerbejdžanski orao 2020“, prenela je novinska agencija Anadolu.

Ove vežbe privukle su pažnju susedne Jermenije, pošto je ovo Ministarstvo odbrane izvestilo da su svoje oružane snage stavile u veliku pripravnost.

U ponedeljak je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane izdalo saopštenje u kome je objavilo da sprovodi zajedničke vojne vežbe sa Turskom, počev 29. jula i završavaju 10. avgusta.

"Prema sporazumu o vojnoj saradnji između Azerbejdžana i Republike Turske, a prema godišnjem planu, odvijaće se velike zajedničke taktičke vežbe između dveju zemalja uz učešće kopnenih i vazduhoplovnih snaga." Ministarstvo odbrane Azerbejdžana navodi u izjavi.

U saopštenju se dodaje: "Vežbe će osim ratnih aviona Turske i Azerbejdžana uključivati i osoblje, oklopna vozila, artiljeriju i minobacače."

Nove vežbe dolaze samo dve nedelje nakon izbijanja sukob jermenskih i azerbejdžanskih snaga, usled čega je ubijeno 18 ljudi.

Ubijen šef obaveštajaca ID-a u Avganistanu! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA