Najnovije

NEKA SE U UTORAK PONOVI ISTI REZULTAT! Zvezda je već gostovala u Tirani, bila je to legendarna utakmica u kojoj je gol postigao i Stanković

Crvena zvezda će u utorak gostovati u Tirani, prvi put posle 1945. godine. Najtrofejniji srpski klub će u utorak kao apsolutni favorit igrati u glavnom gradu Albanije meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a navijači Zvezde će sigurno poželeti reprizu od pre 75 godina.

Zvezda-Evropa (Foto: Jutjub)

Zvezda, tad novoosnovani klub, je sedmu utakmicu od osnivanja igrala baš u Tirani, gde je deklasirala reprezentaciju Albanije rezultatom 5:2. Bilo je 22. aprila 1945. godine i bilo je to prvo gostovanje Zvezde u inostranstvu. To je bio uzvratni meč protiv reprezentacije tad prijateljske države novosnovane Jugoslavije. Albanija je sa pet primljenih golova još i dobro prošla, jer je prethodno potučena do nogu u Beogradu, Zvezda je 28. marta 1945. godine pobedila sa čak 11:2. 

Šta očekujete od utakmice u Tirani?

Zvezda je bila za klasu jača od rivala, a golove su, između ostalih, postigli i Branko Stanković i Rajko Mitić.

Tirana - Crvena zvezda 2:5 (1:2)

Strelci za Crvenu zvezdu bili su Jezerkić, Mitić, Tomašević, Pečenčić, i Stanković iz jedanaesterca.

Crvena zvezda je igrala u sledećem sastanku: Bijelić, Stanković, Filipović, Đajić, Jovanović, Ćirić, Jezerkić, Mitić, Tomašević, Pečenčić, Horvatinović.

Mihi je najbolji drug spalio kuću u Oluji. Posle 5 godina su se sreli, tad je pokazao kakav je čovek. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA