Najnovije

A GDE SU VAM ČINJENICE? Zaharova sahranila američke tvrdnje: Napadanje nas nikome ne donosi uspeh!

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova izjavila je da je nedavno objavljeni izveštaj američkog Senata o navodnom ruskom mešanju u američke predsedničke izbore besadržajan i da u njemu ne postoje nikakve činjenice.

Marija Zaharova (Foto: Ria)

Kako je rekla, slična ocena može da se da i ostalim delovima tog izveštaja, kao i kada je reč o „izveštaju Milera“, ali i drugim dokumentima o navodnom mešanju Rusije u predizborni proces u Americi te 2016. godine.

Zaharova je naglasila i da je Moskva u više navrata komentarisala te optužbe od strane Amerike i odbacivala ih kao „apsolutno neosnovane“.

- Sa svoje strane Rusija samo može da žali što zbog takvih ambicija i želje da se podgreje rusofobska retorika u pitanje se dovodi bilateralni dijalog. Ne mislimo da pobuđivanje antiruskih mitova može da donese bilo kome uspeh - rekla je.

Podsetimo, u izveštaju senatskog odbora za obaveštajna pitanja navedeno je da je Vikiliks odigrao ključnu ulogu u ruskim obaveštajnim aktivnostima usmerenim da utiču na ishod predsedničkih izbora 2016. godine u SAD i pobedu sadašnjeg predsednika Donalda Trampa.

Takođe, u izveštaju se spominje i šef Trampovog izbornog štaba Pol Manafort kao osoba koja je sarađivala sa Rusima, među kojima je i ruski oligarh Oleg Deripaska i to i pre, i posle američkih izbora 2016. godine.

Pročitajte OVDE   o čemu bruji nemačka štampa.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA