Najnovije

OTVORENO KRIMINALNO PREDIZBORNO TRŽIŠTE!? Đukanović nudi astronomske cifre za samo jedan glas na izborima!

Za manje od mesec dana, tačnije 30. avgusta, u Crnoj Gori će biti održani parlamentarni izbori nakon što je 20. juna predsednik ove države i njen neprikosnoveni vladar poslednjih trideset godina, Milo Đukanović, doneo odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore, kao i odluku o raspisivanju izbora za odbornike u nekoliko opština (Andrijevica, Budva, Gusinje, Kotor). Đukanović je, nakon što je 16. juna održao konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija koje su se odazvale njegovom pozivu, shodno svojim nadležnostima i rokovima propisanim Ustavom Crne Gore, odredio pomenuti datum za održavanje izbora, više od mesec i po dana pre zakonom propisanog roka.

Milo Đukanović (Foto: predsjednik.me)

Parlamentarni izbori zakazani za 30. avgust biće jedanaesti od uvođenja višestranačja u ovoj republici. Oni će svakako biti po mnogo čemu drugačiji od prethodnih deset, a jedna mala retrospektiva svih tih ranijih izbora i podsećanje na njih kroz prolaz hodnicima sećanja na prethodnih trideset godina i izborne cikluse u njima, biće pokušaj da se da objašnjenje ovoj tvrdnji.

Od kako je stupio na snagu sporni zakon o slobodi veroispovesti, u Crnoj Gori tenzije ne prestaju. Litije su sve masovnije, narod nezadovoljniji, te se po svemu sudeći može zaključiti da se neprikosnovenom "gospodaru" crnogorskog neba drma tron.

Da bi osigurao političku funkciju i eliminisao mogućnost svog ličnog političkog kraja Đukanović se, prema navodima našeg izvora, latio posla koji pre svega nije zakonski, a ni moralno legitiman. Radi se, naime, o procesu tzv. kupovine glasova.

Alo. tvrdi da je imao priliku da razgovara sa dvoje građana iz Crne Gore koji su, želeći da ostanu anonimni, potvrdili pretpostavke o kupovini glasova od strane Demokratkse partije socijalista (u daljem tekstu DPS) za predstojeće izbore:

- Meni je prvo nuđeno 100 evra, da bi mi kasnije javili da su promenili odluku i povećali su duplo - kaže jedan sagovornik, dok drugi iznosi nešto drugačiji odgovor:

- Moji sugrađani i ja smo svedoci gnusnog potkupljivanja glasova od strane DPS-a, koji za glas nudi i do 500 evra. Što si na većem položaju, cena tvog glasa raste. Niko od nas nije hteo da prihvati to. Želimo konačno da ga skinemo sa vlasti i njegovim (Đukanovićevim) igricama će nadam se, vrlo skoro doći kraj - kaže sagovornik.

Pre dva dana bili smo svedoci tvrdnji profesora Krivokapića koji je govorio o dodatnoj nervozi u redovima DPS-a:

- Napuštaju ih članovi, ljudi koje srećete na ulici javno govore da ih više nikad neće glasati. Međutim, oni tiho rade na terenu pomoću klasičnog političkog marketinga koji daje najbolji rezultat, a to je metoda "jedan na jedan". Nude se zaposlenja, čak je u ovom momentu važnije sačuvati postojeće radno mesto. Nude se, takođe, neverovatni iznosi za glas. Cena glasa za DPS dostiže i hiljadu evra, dok su nekada glasove kupovali za deset puta manju cifru. Ovakva ponuda na kriminalnom predizbornom tržištu jasno pokazuje njihov veliki strah od odlaska s vlasti, naglašava profesor za jednu televiziju.

Trampova poslovna imperija pod lupom istrage! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA