Najnovije

Potvrđeno u Beloj kući: Sastanak Vučića i Hotija u Vašingtonu 4. septembra

Sastanak okupirane srpske pokrajine i Srbije 2. septembra u Vašingtonu odložen je za 4. septembar, potvrdio je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost SAD DŽon Uliot.

Avdulah Hoti i Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Uliot je za Gazeta Express rekao da su razgovori takozvanog premijera Avdulaha Hotija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića odloženi za dva dana od 2. septembra, zbog dnevnog reda.

"Savetnik za nacionalnu bezbednost Robert Obrajan pozvao je lidere Srbije i (tzv.) Kosova u Vašington 4. septembra. Razgovori su odloženi za dva dana od 2. septembra zbog dnevnog reda", rekao je Uliot.

Kazao je i da se SAD raduju ovim važnim razgovorima sa predsednikom Vučićem i premijerom lažne države Hotijem.

"Verujemo da je napredak u ekonomskim pitanjima, uključujući otvaranje novih radnih mesta i ubrzanje ekonomskog rasta, prvi korak u napretku mirovnog procesa", izjavio je portparol savetnika za nacionalnu bezbednost.

Da će sastanak Hotija i Vučića u Beloj kući možda biti odložen objavili su prištinski mediji u petak, a kao razlog su naveli mogućnost da njemu prisustvuje američki predsednik Donald Tramp.

O tome je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naveo da se sastanak u Beloj kući pomera za 3. ili 4. septembar.

Iz Saveta za nacionalnu bezbednost nema odgovora na pitanje da li postoji mogućnost da na njemu učestvuje i Donald Tramp i da li će se razgovarati i o političkim temama.

Traže isplatu od SNS-a za glasanje! Više o tome OVDE!

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA