Najnovije

Rusija i Turska potpisale ugovor o isporuci drugog puka S-400!

Sa Turskom je potpisan ugovor o isporuci drugog puka sistema za protivvazdušnu odbranu S-400, strane razmatraju pitanja njegovog finansiranja, saopštio je generalni direktor državne kompanije za uvoz i izvoz vojnih tehnologija i usluga (Rosoboroneksport) Aleksandar Mihejev na forumu „Armija 2020“.

S-400 (Foto: Ria)

- Ugovor je potpisan, trenutno sa partnerima razgovaramo o finansijskom modelu izvršenja ovog ugovora - rekao je on.

Kako je izjavio šef sekretarijata turske odbrambene industrije Ismail Demir, Moskva i Ankara postigle su načelni dogovor o isporuci druge partije S-400.

Ugovor o isporuci S-400, koja je izazvala krizu u odnosima Turske i SAD, počele su sredinom jula prošle godine. Vašington je tražio od Ankare da odustane od ugovora i da nabavi američke sisteme „Patriot“.

Sjedinjene Američke Države su pretile da će odložiti, ili potpuno obustaviti prodaju najnovijih lovaca F-35 Turskoj, kao i da će joj uvesti sankcije. Ankara je, međutim, odbila da učini ustupke Vašingtonu i nastavila sa pregovorima o narednoj partiji S-400.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa za sada nije realizovala svoju pretnju da će uvesti sankcije Turskoj.

Soroš ulaže stotine miliona da sruši Trampa!  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA