Najnovije

DESANTNA TOPOVNJAČA: Rusi prikazali modernizovani helikopter Mi-171Š „Storm“

Paket modernizacije helikoptera koji nosi oznaku Mi-171Š „Storm“ sastoji od poboljšanje grupe motora uvećane snage, poboljšane glavne elise helikoptera na kojoj se nalaze lopatice napravljene od kompozita, kao i elise repnog motora, uključujući i sistem protivelektronske odbrane helikoptera “Prezident-S”.

Mi-171 (Foto: Jutjub)

Holding „Vertoletы Rossii“ po prvi put će na Međunarodnom vojnotehničkom sajmu savremenog naoružanja i vojne tehnike „Armija-2020“ predstaviti modernizovani vojno-transportni helikopter Mi-171Š „Storm“, Na sajmu će biti demonstrirana prva eksperimentalna letelica ovog tipa.

Paket modernizacije helikoptera koji nosi oznaku Mi-171Š „Storm“sastoji od poboljšanje grupe motora uvećane snage, poboljšane glavne elise helikoptera na kojoj se nalaze lopatice napravljene od kompozita, kao i elise zadnjeg pomoćnog rotora, kao i sistem protivelektronske odbrane helikoptera “Prezident-S”.

Inženjeri holdinga „Vertoletы Rossii“ su posebnu pažnju posvetili unapređenju oklopne zaštite letelice. Nisu samo ojačani delovi helikoptera gde se nalazi pilotska posada i čvorišta glavnih agregata/sistema, nego i desantni odsek koji je predviđen za pripadnike desantne pešadije, ali i za različite vrste tereta. Dvoje bočnih kliznih vrata koja se nalaze sa obe strane letelice, kao i rampa na njenom zadnjem delu, značajno ubrzavaju mobilnost desantne pešadije (ulazak i izlazak), što je od velike važnosti prilikom izvođenja operacije helikopterski desanta.

Pored toga na helikopteru je primenjen usavršen paket naoružanja koji se sastoji od teških mitraljeza kalibra 12,7 mm i novih tipova vođenog raketnog naoružanja. Na helikopteru je integrisan novi optoelektronski kompleks OPS-24N-1L koji je deo napadno navigacijskog sistema helikoptera.

Pogledajte OVDE snimak sposobnosti unapređenog F-35!

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA