Najnovije

"REZULTAT JE BIO NEGATIVAN" Ruski lekar: Navaljni nije imao kliničku sliku trovanja

Glavni toksikolog regiona Omsk i Sibirske savezne oblasti Aleksander Sabajev tvrdi da u krvi Alekseja Navaljnog tokom pregleda u Omsku nisu identifikovani inhibitori holinesteraze, za koje lekari u berlinskoj bolnici Šarite tvrde su ih pronašli.

Navaljni (Foto: Jutjub)

"Kada je Aleksej Navaljni primljen u bolnicu krv mu je testirana na širok spektar opojnih, sintetskih supstanci, psihodeličnih lekova i medicinskih supstanci, uključujući inhibitore holinesteraze. Rezultat je bio negativan", rekao je Sabajev, koji je takođe šef jedinica za akutno trovanje u bolnici za hitnu pomoć u Omsku, gde je Navaljni lečen pre nego što je prevezen u Nemačku, prenosi TASS.

On kaže i da Navaljni nije imao kliničku sliku specifičnu za trovanje supstancama iz grupe inhibitora holinesteraze.

"Kao što je već rečeno, spremni smo da podelimo sa nemačkim kolegama uzorke biomaterijala Alekseja Navaljnog za njihovo sveobuhvatno istraživanje", rekao je stručnjak.

Navaljni, poznati kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, prebačen je u bolnicu u Omsku nakon što mu je iznenada pozlilo tokom leta pošto je popio čaj za koji njegove pristalice tvrde da je bio otrovan.

U subotu je prebačen na lečenje u Nemačku, a klinika je u ponedeljak izdala izjavu o njegovom stanju u kojem je navela da "klinički nalazi ukazuju na trovanje supstancom iz grupe inhibitora holinesteraze".

"Konkretna supstanca ostaje nepoznata", dodaje se.

U saopštenju se kaže da je on i dalje na intenzivnoj nezi u indukovanoj komi, kao i da je njegovo stvanje ozbiljno, ali da mu život nije ugrožen.

Kongresmeni iz SAD besni zbog testiranja S-400 na lovcima F-16. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA