Najnovije

Mali Filip iz Srbije pronađen mrtav u Nemačkoj, utopio se u kanalizaciji

Petogodišnji Filip S. iz Srbije pronađen je mrtav u bazenu otpadnih voda u blizini izbegličkog doma u Štralenu, u pokrajini Severna Rajna Vestfalija, gde je dečak bio smešten, javljaju nemački mediji navodeći da policija, premda bazen ima visoku ogradu, polazi od toga da se dečak utopio i nije žrtva zločina.
Petogodišnji Filip S (Foto: Policija)

Petogodišnji Filip S (Foto: Policija)

Telo dečaka pronađeno je 24 sata posle nestanka. U potragu za dečakom bilo je uključeno 100 policajaca, helikopteri, ronioci i psi tragači. Kako je dečak koji je sa roditeljima, braćom i sestrama živeo u obližnjem izbegličkom kampu upao u bazen sa otpadnom vodom oko koga je ograda visoka 2,1 metar, još je misterija. Nestanak dečaka prijavili su roditelji u utorak po podne. Policiji su se obratili u 17 sati, a sat i po pre poziva nisu znali gde je dečak. Objasnili su da je dete bilo sa braćom, sestrama i drugarima iz kampa i da je posmatralo vatrogasce koji su čistili teren posle nevremena. Kada su vatrogasci završili raščišćavanje, deca su krenula ka kampu. Petogodišnji Filip, međutim, nije se vratio s ostalom decom. Uznemireni roditelji su naveli da dečak ne govori nemački i da je epileptičar. U potragu za dečakom odmah je krenulo stotinu policajaca, vatrogasaca, i nemačkih i holandskih, jer je grad blizu nemačko-holandske granice. U potrazi su korišćeni i psi tragači, kao i helikopter sa termovizijskom kamerom koja uočava toplotu ljudskog tela. I ronioci su tragali za dečakom jer je kamp pored šuma, livada, okružen i vodom. Alarmirana je i javnost da ukoliko primete dečaka visokog metar, obučenog u farmerke i crno-belu majicu s tamnom jaknom, da to odmah jave policiji. Ponuđena je i novčana nagrada za informacije o Filipu S. Apeli nisu, nažalost, urodili plodom jer dečaka niko nije video. Posle nekoliko sati opsežne potrage, telo dečaka je nađeno u kanalizacionom bazenu čiju površinu pokrivaju alge. Nejasno je kako se mališan popeo preko ograde više od dva metra koja okružuje bazen i istraga bi trebalo da utvrdi šta se tačno desilo. Šest dana pre tragedije Filip S. je sa roditeljima iz Srbije doputovao u Nemačku i bili su smešteni u izbegličkom kampu u blizini Stralena.
Pročitajte još:ISPOVEST ČUMETA: „Kupio sam joj burmu od 80.000 evra, a onda je počeo pakao“DRAMA NA MILJAKOVCU: Onesvestio obezbeđenje, pa opljačkao poštu
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA