Najnovije

AMERIČKA VOJSKA U NOVOJ BORBENOJ FORMACIJI: Moramo da se spremimo za sukob sa Rusijom i Kinom!

Nacionalna garda preseliće većinu svojih brigada pod komandu Osme divizije, dok reorganizuje svoje borbene formacije kako bi snagama pružili više borbene moći, a nekim vojnicima nove mogućnosti za karijeru, rekli su vojni zvaničnici.

Američka nacionalna garda (Foto: flickr. com)

- Ovaj potez garde obeležiće značajno povećanje broja potpuno popunjenih divizija koje vojska može da rasporedi, jer je samo 10 aktivnih divizija službe popunjeno podređenim jedinicama - izjavio je general potpukovnik Danijel Hokanson, direktor Nacionalne garde. 

- Povećanje na 18 kompletnih divizija vojske dolazi u trenutku kada zvaničnici vojnih službi smatraju da bi veliki sukob sa najvećim rivalima, Rusije i Kine, zahtevalo angažovanje kompletnih divizija - dodao je Hokanson.

U poslednje dve decenije vojska se fokusirala na svoje manje borbene brigadne timove kao svoje primarne elemente za borbu protiv terorističkih organizacija i razmeštanja koja su usmerena na "pomoć snagama drugih naroda".

- Kada pogledate Nacionalnu strategiju odbrane iz 2018. godine, i uporedite sa snagama i organizacijom vojski naših suparnika, očigledno je da postoji potencijal da dođe do sukoba velikih razmera, a te borbe bi bile na nivou divizije - rekao je Hokanson u intervjuu za američke medije.

Nakon proučavanja formacija, Hokanson je utvrdio da armijska garda ima dosta brigada i bataljona koji će popuniti divizije, što će formacijama omogućiti da zajedno obučavaju i uspostavljaju uspostave jake veze kako bi bili što efikasniji u zajedničkoj borbi.

Hokanson je podsetio da se Nacionalna garda u poslednjih 20 godina uglavnom koristila "kod kuće", pomažući prilikom prirodnih katastrofa, demonstracija i tokom pandemije koronavirusa, ali jedinice su učestvovale i u ratu na Bliskom istoku i Avganistanu. Sada je fokus da se te jedinice pripreme za eventualni sukob sa najvećim vojnim silama, Rusijom i Kinom.

- Mi ne želimo rat, naš cilj je da sprečimo sukob - zaključio je Hokanson.

Sraman tekst Blumberga o sukobu Kine i Amerike, Peking porede sa nacističkim Berlinom pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA