Najnovije

U AMERICI SE USIJALA SITUACIJA! Tramp odlazi u grad gde su buknuli protesti!

Američki predsednik Donald Tramp posetiće u utorak Kenošu u saveznoj državi Viskonsin, usred protesta koji se u ovom gradu održavaju zbog pucnjave policijskih službenika na DŽejkoba Blejka, posle koje je 29-godišnji Afroamerikanac paralizovan.

Neredi u Americi (Foto: Jutjub)

Portparol Bele kuće rekao je novinarima da će se Tramp sastati sa policijskim službenicima i "pregledati" deo štete nastale u skorašnjim protestima koji su postali destruktivni, prenosi Asošijeted pres.

Trampova poseta će sigurno dovesti do zaoštravanja tenzija u gradu u kojem se redovno održavaju protesti od kada je policija pucala na Afroamerikanca DŽejkoba Blejka.

Demokratski predsednički kandidati, DŽo Bajden i Kamala Haris, optužili su Trampa da je stao na stranu nasilja usred nemira u Viskonsinu.

Tri policijska službenika su prošle nedelje došla po pozivu za prijavu nasilja u porodici, kada je jedan od njih pucao na DŽejkoba Blejka sedam puta, ostavivši 29-godišnjeg Afroamerikanca paralizovanog.

Ovaj incident podstakao je nove proteste protiv rasizma i policijske brutalnosti, nekoliko meseci nakon ubistva DŽordža Flojda u Mineapolisu.

Hamas pali plodnu zemlju, Izrael pokrenuo tenkovske divizije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA