Najnovije

EVO ZAŠTO JE JAVNOST ISKLJUČENA IZ PREGOVORA O KOSOVU: Nema ulaska u EU dok ne priznamo lažnu državu (VIDEO)

Novinar nedeljnika Vreme Andrej Ivanji izjavio je, uoči sastanka delegacija Beograda i Prištine u Beloj kući u Vašingtonu, da je javnost u Srbiji potpuno isključena iz svih pregovora o Kosovu, i da je predsednik Aleksandar Vučić preuzeo sve uloge u tom procesu.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Predsednik Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da očekuje iznanađenje na predstojećim pregovorima Beograda i Prištine u Vašingtonu, implicirajući da bi to podrazumevalo međusobno priznanje Srbije i lažne države, i da bi u tom slučaju odbio sastanak sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Upitan da prokomentariše tu izjavu predsednika Vučića, Andrej Ivanji se naglas nasmejao.

"Morao sam da se nasmejem predsedniku Vučiću će odbiti predsednika Amerike (...) Svi ti pregovori o Kosovu koje je preuzeo na sebe predsednik države, mi pojma nemamo o čemu se pregovara. Potpuno sve uloge u tom pregovaračkom procesu Vučić je preuzeo na sebe, i on to ne deli sa javnošću, sa parlamentom, tako da mi nemamo pojma o čemu konkretno treba se da pregovara u Vašingtonu", ukazao je Ivanji.

Istakao je, međutim, da svima mora da bude jasno da ako je primarni cilj Srbije članstvo u EU, tog članstva neće biti dok Srbija ne bude priznala nezavisnost okupirane srpske pokrajine, i da je sve drugo odugovlačenje, kupovina vremena, i dobijanje političkih poena.

"Predsednik bi trebalo da se vrati iz Vašingtona i kaže - na stolu je to i to, od nas se traži to i to. Ovako samo tapkamo u mraku, i na neki način se pecamo na sitne informacije koje dobijamo od vrha vlasti", kazao je novinar Vremena.

Podsetio je i na pregovore u Rambujeu 1999. godine, kada su SAD iznenada u pregovore ubacile izvesni vojni aneks koji prethodno nije postojao, i koji je tadašnji glavni pregovarač Srbije, predsednik Milan Milutinović, morao da odbije, nakon čega je usledilo tromesečno bombardovanje Srbije.

"I tu postoji bojazan da bi tako nešto moglo da se pojavi na stolu, pogotovo što Tramp može da deluje impulsivno, misli da je dobar pregovarač, i pravi famu oko sebe da svakoga može u sve da ubedi. Tako da ako se Tramp pojavi, možemo poći od toga da je došlo do nekog prodora, što, po raspoloživim informacijama, nije baš za očekivati", poručio je Ivanji.

Da li će Crna Gora sada povući priznanje nezavisnosti okupirane srpske pokrajine, saznajte OVDE!

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA