Najnovije

KRAJIŠNIK U TEŠKOM STANJU: Biće stavljen na respirator

Zdravstveno stanje prvog predsednika Skupštine Republike Srpske i haškog osuđenika Momčila Krajišnika je teško i danas će verovatno morati da bude potpuno stavljen na respirator, rekao je danas direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić.

Momčilo Krajišnik (Foto: Jutjub)

On kaže da je Krajišnikovo stanje neizvesno, da ima niske vrednosti kiseonika i da je trenutno na pasivnom respiratoru.

To je, prema njegovim rečima, ustanovljeno nakon današnjeg konzilijuma za lečenje najteže obolelih pacijenata od infekcije korona virusom, prenose Nezavisne.

"Nezahvalno je govoriti o prognozama. Krajišnik ima svu potrebnu negu i nema potrebe da se igde šalje na lečenje jer imamo dobru Kliniku za intenzivnu medicinu", rekao je Đajić.

On je podsetio da je Krajišnik sinoć primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a Republike Srpske zbog infekcije virusa korona i obostrane upale pluća.

Krajišnik je uhapšen 2000. godine po poternici Haškog tribunala, gde mu je 27. septembra 2006. izrečena presuda za istrebljenje, ubistva, progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, deportacije i nečovečno postupanje kao i zločine protiv čovječnosti, ali ne i za genocid.

Osuđen je na 20 godina zatvora, ali je na slobodi od 30. avgusta 2013. godine, jer je odslužio dve trećine kazne, podseća Kliks.

Odakle prete vehabije, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lice nacije: Momčilo Krajišnik

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA