Najnovije

DNO DNA! SRBIJA JE BAČENA NA KOLENA: Nameću nam da pohvalimo naše krvnike! Dok naš narod tuguje, ovaj Srbin veliča Gotovinu! (FOTO)

Kao da nije dovoljno pljuvanje u lice pravdi i humanosti to što se u Hrvatskoj svake godine 4. avgusta proslavlja progrom, ubijanje i etničko čišćenje Srba u zločinačkoj akciji "Oluja", ove godine odlučili su se da odu korak dalje i ponize srpsko stradanje do kraja.

Boris Milošević (Foto: Jutjub/ Pravda)

Hrvatska je ove godine zahtevala prisustvo Srba da zajedno sa njima proslave proterivanje oko 200 000 i ubijanje preko 2000 Srba u današnjoj Hrvatskoj.

Potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, funkcioner Samostalne demokratske srpske stranke, prisustvovao je 25. godišnjici operacije "Oluja", koja je rezultirala etničkih čišćenjem srpskog naroda sa prostora Kninske krajine.

Kako navodi strranica “Arčibald Rajs - Čujte Srbi” otac Borisa Miloševića je bio pripadnik hrvatske vojske. U operaciji „Oluja", njegova majka (Borisova baba) nije htela da napusti ognjište, računajući da nema opasnosti, budući da joj je sin u hrvatskoj vojsci. Ipak, u njenoj kući ju je ubio Veselko Bilić (na fotografiji, sa ustaškim pozdravom), pripadnik Hrvatskih obrambenih snaga.

Ubica je osuđen za ubistvo, umesto za ratni zločin. Hrvatski predsednik Franjo Tuđman ga je pomilovao i tako oslobodio iz zatvora. Bilić svake godine odlazi na proslavu "Oluje" u Kninu, noseći ustaške simbole.

Boris Milošević, srpski političar, na proslavi “Oluje” se našao na istom mestu sa čovekom koji je ubio njegovu babu, samo zato što je bila Srpkinja.

Da podsetimo, prema popisu iz 1981. godine, na teritoriji SR Hrvatske je živelo 531.502 Srba i 379.057 Jugoslovena, od kojih je najveći broj dolazio iz redova etničkih Srba. Na popisu 1991. godine, u Hrvatskoj je živelo 581.663 Srba i 106.000 Jugoslovena. Na popisu 2001. godine, u Hrvatskoj je bilo samo 201.631 Srba i zanemarljiv broj Jugoslovena.

Očito je da se u Kninu slavi nestanak oko 486.000 Srba (i Jugoslovena) sa prostora Hrvatske. Da li je Srbima mesto na toj proslavi?

Mogu da potpišem svaku generalovu reč

Da stvar bude još grđa, takozvani predstavnik Srba u hrvatskoj vladi Boris Milošević, je izjavio da je vrlo zadovoljan što tamo dolazi i predvodnik tog zločinačkog poduhvata general Ante Gotovina.

Kako prenosi Večernji list “Kad je Milošević potvrdio dolazak u Knin, predsednik Vlade mu je rekao da ceni tu odluku i misli da je ispravna. Milošević je otkrio kako duboko oseća i uveren je da radi nešto dobro i pravedno i s tim nema problema, iako je već tada primao neprijatne i optužujuće poruke onih koji su razočarani njegovim potezom. Generalu Gotovini je učestvovanje predložio ministar Medved i ovaj je odmah prihvatio. Milošević je time bio vrlo zadovoljan i rekao je da može da potpiše svaku generalovu (Gotovine) reč”,  Večernji list podseća da se sam Gotovina više puta hvalio akcijom “Oluja”, ističući da se njom ponosi.

Savo Štrbac ,predsednik “Veritasa” kaže da je sraman čin dolazak Miloševića u Knin, kojim se prihvata zvanični stav hrvatske države o "Oluji" kao takozvanoj veličanstvenoj oslobodilačkoj akciji.

“U Kninu neće biti komemoracija, već slavlje, a Milošević ne ide da progovori neku reč, pa da iznese priču, već da saučestvuje u slavlju. Za nas je “Oluja” zločinačka akcija koja je prognala preko 250.000 Srba za samo nekoliko dana - najmanje 1.872 je poginulih i nestalih, među njima je 65 odsto civila i 30 odsto žena. Tri četvrtine civila je starije od 60 godina, a traže se 722 osobe, od toga 278 žena. To je etničko čišćenje i više od toga,” izjavio je Štrbac.

Korisna stvar za Hrvatsku

“Dolazak Miloševića je vrlo korisna i dobra stvar za hrvatsko društvo, za odnose između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj, za odnose između Hrvatske i Srbije i to je dobra poruka moderne, savremene Hrvatske, koja je rešila sve svoje nacionalne zadatke, istakao je Plenković, i dodao da je "Oluja" bila “pravno legitimna, vojno neizbežna i politički nužna”!

Posebno je istakao da je važno što će general Gotovina da govori u Kninu.

Plenković je na to izjavio da je ““Oluja” najvažnija pobeda u ratu u Hrvatskoj, a možda čak uopšte u hrvatskoj istoriji. Činjenica da će u Kninu govoriti i general Gotovina je jako dobra za Hrvatsku. Sećamo se njegovih poruka nakon povratka iz Haga da je rat gotov. Okrenimo se budućnosti. Uveren sam da i on deli ovakav pristup i stav kakav smo zauzeli povodom 25-godišnjice “Oluje”.”

Šta je režim napravio od Narodne Skupštine, pročitajte OVDE!

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA