Najnovije

RUSKI ANALITIČAR UPOZORIO - PRETI NAM TREĆI SVETSKI RAT: Ako ne uspeju da održe svoju dominaciju SAD će preduzeti radikalne mere

Ruski politički analitičar Anatolij Vaserman ukazao je na prave ciljeve kojima Amerikanci teže uvođenjem sankcija ruskim gasnim projektima u EU. Nakon raspada SSSR-a, Rusija je zapravo kapitulirala pred Sjedinjenim Državama, što je doprinelo uspostavljanju američke hegemonije u svetu.

Ilustracija (Foto: Ministarstvo odbrane SAD)

Međutim, u trenutnoj situaciji, može se posmatrati postepena tranzicija iz unipolarnog u multipolarni svetski poredak. U takvoj situaciji, Vašington počinje sve agresivnije i agresivnije da se ponaša u geopolitičkoj areni.

Anatolij Vaserman skrenuo je pažnju na ovu okolnost. Stručnjak je istakao da su u Vašingtonu, kako bi sačuvali svoj jedinstveni svetski status, sada spremni da napadnu ne samo svoje protivnike, već i svoje saveznike: 

“Kako bi sačuvali svetski monopol, ni novac ni saveznici neće biti pošteđeni”, rekao je Vaserman. Istovremeno, ekspert je na primeru američkih sankcija protiv Severnog toka 2 istakao istinske ciljeve američkog biznisa, koji želi da se reši ne toliko ruskih, koliko evropskih konkurenata: 

„Bez jeftinog gasa iz Rusije, energetski intenzivna industrija Evropske unije postaće nekonkurentna. Zato je SAD i prekinula naše cevi za EU.”

Na osnovu takve situacije, analitičar je došao do zaključka da ako Amerikanci ne uspeju na ovom polju, Sjedinjene Države mogu preduzeti radikalne mere za održavanje svoje dominacije u svetu, što na kraju preti svetskom stanovništvu novim, trećim svetskim ratom.

„Sve to na osnovu Marksovih reči: moguće je izaći iz trenutne Druge velike depresije ili svi zajedno, ili kroz rat. Nešto mi govori da će vrlo malo ljudi biti u stanju da postigne dogovor sa trenutnom elitom SAD”, rezimirao je Vaserman situaciju.

Rusija će odmah reagovati na pojavu američkih raketa u bilo kom regionu, više o tome OVDE!

Izvor: webtribune.rs

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube