Najnovije

HRVATI SE OBRUKALI ZA VREME PROSLAVE ZLOČINAČKE "OLUJE": Ma kakva vojna sila, kada su oni poleteli ceo svet se nasmejao! (VIDEO)

Povodom proslave "Oluje", zločinačke vojne akcije tokom koje je avgusta 1995. godine iz Hrvatske proterano 250.000 i ubijeno više od 2.000 Srba, na kojoj se okupio hrvatski državni vrh, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo demonstriralo je svoju moć naletima preostala dva "Miga 21", kakvi se već odavno u razvijenim zemljama koriste ili za obuku pilota početnika, ili kao eksponati u muzejima...

Hrvatski Mig-21 (Foto: morh.hr)

Ali, svako se ponosi onim što ima... Hrvatska sa dva raspala "miga 21", a Srbija sa 10 modernizovanih "migova 29". 

Hrvatska će za nepune dve godine ostati i bez ta dva "miga 21", jer im ističe dozvola za letenje (zbog starosti), dok će Srba za par meseci biti jača za još četiri "miga 29" koji stižu sa remonta u Belorusiji.

Podsetimo, Zagreb ni posle nebrojeno pokušaja tokom poslednjih 14 godina nije uspeo da kupi lovačke avione, pa je već poznato da će vazdušni prostor Hrvatske preuzeti Italija i Mađarska.

Kako stvari stoje, novi borbeni avioni neće biti kupljeni ni u sledećih nekoliko godina, iako im saveznici iz NATO nude svoje polovne letelice.

Dakle, u poređenju sa Srbijom... Pardon, oni kao vojna sila ne mogu da se porede sa Srbijom.

Kako su Hrvati ponizili Srbe, pročitajte OVDE!

Izvor: Informer

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA