Najnovije

NEKA VRSTA BOMBE? Američki vojni zvaničnici smatraju da je eksplozija u Bejrutu bila napad

Američki predsednik Donald Tramp je saopštio da je eksplozija koja je pogodila Bejrut verovatno „napad“, citirajući američke vojne zvaničnike koji „izgleda da veruju“, da eksplozija nije bila slučajna, uprkos raširenim izveštajima da je u pitanju bila nesreća sa hemijskim sredstvima.

Bejrut (Foto: Jutjub)

Eksplozija je u utorak odjeknula u lučkom skladištu u libanskoj prestonici, usmrtivši najmanje 70 ljudi, a hiljade je povređeno. Iako nije utvrđen tačan uzrok eksplozije, nijedan libanski zvaničnik incident nije označio kao napad, dok je Tramp rekao novinarima da Pentagon veruje da je to bila bomba.

"Čini se da je to bila posledica eksplozije", rekao je Tramp na pitanje da li je eksplozija bila posledica napada.

Iako glasine i spekulacije o potencijalnom napadu kruže društvenim mrežama, izraelska vojska, kao i militantna grupa Hezbolah negirali su bilo kakvu umešanost, dok su libanski zvaničnici takođe odbacili mogućnost izraelskog napada. Umesto toga, šef Generalne direkcije za bezbednost u zemlji, Abas Ibrahim, rekao je da je "incident" u hemijskom skladištu pokrenuo eksploziju, sugerišući da se sve desilo slučajno.

Otprilike 2.750 tona amonijum nitrata, hemikalije koja se obično koristi u đubrivima, ali i u eksplozivima, bilo je nepravilno smešteno u lučkom skladištu od 2014. godine, rekao je predsednik Mišel Aun u saopštenju, nazivajući to „neprihvatljivim“, obećavši da će se odgovorni suočiti sa "najstrožim kaznama".

U Vašingtonu uzbuna, dve rakete ispaljene na njihove trupe! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA