Najnovije

PROCURILE NOVE INFORMACIJE: Apokalipsu u Bejrutu izazvao Hezbolah da bi ubio jermenskog političara?!

Tela preminulih se i dalje vade ispod ruševina Bejruta, a među 100 i više poginulih nalazi se i generalni sekretar libansko-hrišćanske stranke Kataeb Nazar Najarijan. On je stradao u utorak veče u požaru koji je, prema rečima premijera Libana, izazvala eksplozija uskladištenih 2.750 tona amonijum-nitrata u bejrutskoj luci. Libansko-jermenski političar je bio u svojoj kancelariji kada se eksplozija dogodila, a preminuo je nakon jezivih povreda, prenosi Raša tudej.

Hezbolah (Foto: Jutjub)

Vanredno stanje

- Obećavam da ova katastrofa koja je prouzrokovala neviđenu smrt i štetu glavnom gradu Libana neće proći bez odgovornosti... Odgovorni će platiti cenu - izjavio je premijer Hasan Dijab i naglasio da će činjenice o ovom opasnom skladištu, koje se tamo nalazi od 2014. godine, biti objavljene, ali da on neće unapred govoriti o istragama koje se sprovode.

Vrhovni savet odbrane preporučio je vladi da proglasi "vanredno stanje" od dve nedelje u Bejrutu. Tokom tog perioda "vrhovna vojna vlast će imati sva ovlašćenja po pitanjima bezbednosti", navodi se u saopštenju sa sednice Vrhovnog saveta odbrane.

Ubrzo se oglasio i predsednik SAD Donald Tramp, koji je uveren da je u pitanju razorna bomba.

- Sreo sam se sa nekim od naših velikih generala i čini se da oni misle da to nije bio događaj izazvan nekakvom fabričkom eksplozijom... Misle da je u pitanju bio napad. Bila je to neka vrsta bombe - kazao je Tramp, a prenela agencija Asošijejted pres.

Izrael se ogradio

Ubistvo hrišćanskog političara i Trampova izjava podstakli su sumnje da iza najsnažnije eksplozije u gradu koji je pretrpeo građanski rat, sukobe s Izraelom i terorističke napade, zapravo stoji teroristička organizacija Hezbolah. Međutim, zvaničnih potvrda o tome još nema. Neimenovani zvaničnik izraelske vlade rekao je da Izrael "nema ništa" s eksplozijom.

Do zaključenja ovog broja broj povređenih i poginulih je i dalje rastao, a zbog punog kapaciteta bolnica, ranjeni koji se izvlače iz ruševina se zbrinjavaju po hotelima i improvizovanim objektima pored ulica.

Kandidat za ambasadora SAD u Nemačkoj smatra da je NATO izvršio zločin nad nama! Više o tome OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA