Najnovije

SRBIJA U OVIM TEŠKIM VREMENIMA DOBIJA NOVOG PRIJATELJA: Kandidat za ambasadora SAD u Nemačkoj smatra da je NATO izvršio zločin nad nama!

Kandidat za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Nemačkoj Daglas Mekgregor, kritikovao je američku intervenciju na Kosovu 1999. godine i u intervjuu Si En Enu izjavio da su intervenisali protiv pravoslavnih hrišćanskih Srba na Kosovu i Metohiji i postavili muslimansku narko-mafiju i nazvali je uspehom za demokratiju, prenosi Koha.

Bombardovanje 1999. (Foto: Jutjub)

Prema njegovin rečima „ti ljudi nikada nisu bili naši prijatelji“.

Pored izjava u korist Srbije, iako je kao vojni čovek u to vreme učestvovao u pripremi NATO kampanje, Mekgregor je objavio niz rasističkih izjava koje je dao kada je stao na stranu Rusije u sukobu Ukrajini.

Stejt Department, koji je obično zadužen za ambasadore, nije komentarisao novo imenovanje i rekao je da komunicira direktno sa Belom kućom.

Ukoliko njegovo imenovanje odobri Senat SAD, on će označiti još jednu nisku tačku američko-nemačkih odnosa koji su se pogoršali tokom mandata predsednika Donalda Trumpa.

Portparol Bele kuće DŽad Dir majlom je rekao Si En Enu da je Mekgregor visoko kvalifikovan za posao ambasadora, pozivajući se na znanje nemačke istorije i jezika koje je naučio u vreme kada je služio u Zapadnoj Nemačkoj.

Mekgregor će zameniti Ričarda Grenela na mestu ambasadora u Nemačkoj.

Kako su Hrvati ponizili Srbe, pročitajte OVDE!

Izvor: kosovo-online. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA