Najnovije

VOĐA CRNOGORSKE OPOZICIJE: "Pobedićemo čojstvom i poštenjem"

Ugledni profesor Zdravko Krivokapić uspeo je u nemogućoj misiji i biće na čelu koalicije koja je ujedinila crnogorsku opoziciju i u njoj su Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, Marko Milačić.

Zdravko Krivokapić (Foto: Jutjub)

A kad je uspeo u prvoj misiji, nema razloga, kako pokazuju istraživanja i analize, da uspešna ne bude i druga: rušenje večitog vladara Crne Gore Mila Đukanovića na izborima 30. avgusta.

Kako ste se odlučili da izađete na crtu Milu Đukanoviću?

Vrlo jednostavno, svaki profesor ima jedan polazni princip, a to je istinitoljubivost. Istina je s nama i kada ste se odlučili da svedočite istinu, nije važno ko vam je protivnik. Vaše pitanje ujedno upućuje da su gospodin Đukanović i DPS nedodirljivi i ujedno da su svi koji misle drugačije unapred osuđeni na gubitak. Znam da to nije tako i da će ovog puta opozicija ubedljivo pobediti.

Građani, kako pokazuju analize, u vama vide šansu za promenu, jeste li vi taj koji bi mogao Đukanovića da pošalje u političku penziju?

Ja ne želim nikoga da šaljem u penziju, svaki čovek je vredan božje milosti. Ja pouzdano znam da sledim glas naroda, narod je taj koji hoće promene i smenu ovog režima. Tu sam jer mnogi tvrde da je to u ovom trenutku dovoljno dobro rešenje. Očekujem apsolutnu pobedu. Bez obzira na unapred poznate prednosti vlasti, a tu mislim na veliki broj fantomskih birača, oblike političke korupcije poput jedno radno mesto za četiri glasa i tako dalje, narod je svestan zloupotreba, prevara i ujedno se oslobodio nametnutog straha. Sve je jasno i jednostavno. Narod će izaći na izbore i demokratski reći ne ovom režimu.

Mislite li da bi Đukanović, u slučaju poraza, mirno predao vlast?

Ne znam šta namerava gospodin Đukanović, ali mora da se priseti svog dolaska na vlast. Tada je samo jedna komanda „postupi po naređenju“ donela vlast Đukanoviću. Postoji jevanđeljsko pravilo: „Ko se mača lati, od njega i strada.“ Smatram da je gospodin Đukanović toliko mudar da neće izazvati bilo kakve nemire.

Plašite li se da bi Đukanović ipak mogao da izvuče nekog keca iz rukava tokom kampanje? Ili je vaša prednost što nemate mrlju u karijeri, političku prošlost, pa niste laka meta napada?

Nikada se nisam kartao. Keca ko ima, neka izvlači. Sve su pokušali. I tobož da uvedu moratorijum na Zakon o slobodi veroispovesti, pa da koriguju svoje stavove i u dijalogu pokušaju da isprave nepopravljivo i u minut do 12 usvojili su novi Zakon o PIO i dali po 200 evra najsiromašnijem sloju, međutim, narod je svestan da to rade zbog izbora i više im ne veruje. Tajne službe će verovatno na bazi neistina i poluinformacija da blate, ali oni su to već i do sada radili i trenutno rade.

Šta biste prvo uradili kada pobedite? Da li biste ukinuli i taj sporni zakon?

Apsolutno, ukidanje zakona. Formiranje vlade koja bi bila kompetenta i spremna da se uhvati ukoštac sa mnogobrojnim problemima. Ja sam hrišćanin i zasigurno u sebi ne nosim potrebu za revanšizmom. Smatram da treba pokrenuti odgovornost za silne promašaje, kao upozorenje da se to više nikada ne desi. Danas imate mnogo gladnih, a oko 1.000 njih kojima pretiče i med i mleko.

Kako ocenjujete odnose Crne Gore sa Srbijom?

Ponekad imam osećaj da jedna vlast ide drugoj naruku. Nisam politički analitičar da bih to mogao argumentovati, ali to je lični osećaj. Mi želimo da ti odnosi budu za primer u Evropi, a ne samo u regionu. Lako je svađati se i tražiti trn u oku brata svoga. Zato smatramo da Crna Gora ne može neprijatelja imati u Srbiji i da za sve crnogorske probleme ne treba optuživati bilo koga, nego raditi na unapređenju dobrih odnosa sa svima, pogotovo sa onima koji ti istinske žele dobro.

Šta je vaš adut? Čime ćete da pobedite Đukanovića, koji je 29 godina na vlasti?

Apsolutna vlast ima svoju zakonitost. To je kraj jedne apsolutne vlasti, apsolutna vlast se apsolutno zloupotrebljava jer mi ćemo da pobedimo istinom, čojstvom i poštenjem.

Veliki ste protivnik Zakona o slobodi veroispovesti, vaša poruka je „profesori ne daju svetinje“. Računate li na podršku Crkve?

Crkva je rekla što je do nje, ona se neće uključiti u politiku. „Profesori ne daju svetinje“ je prirodna reakcija na beščasni zakon, na vređanje inteligencije, neprimerenu odbranu neodbranjivog. Zakon se ne može popraviti, mora se povući i doći do novog zakona u čiju izradu će biti uključene sve zainteresovane strane.

Šta su Nogo i Radojičić otkrili, saznajte OVDE!

 

Izvor: republika.rs

Bonus video

Ovo vatreno oružje možete kupiti bez dozvole policije! | Darko Božić 

Knjigu Aleksandra Dugina “Četvrta politička teorija” možete poručiti OVDE.

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube