Najnovije

PAKLENA ODMAZDA, GORI TURSKA GRANICA! Vojska krenula u opštu ofanzivu, džihadisti nisu imali kud!

Sirijska arapska vojska (SAA) u četvrtak je snažno granatirala položaje džihadista blizu granice Latakija-Turska, pogodivši brojna mesta koja pripadaju militantnim grupama u tom području.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Prema terenskom izveštaju pokrajine Latakia, sirijska vojska je u četvrtak koristila tešku artiljeriju i rakete da bi pogodila džihadističke položaje u blizini Al Hadadeha.

Sirijska vojska nastavila je svoj napad lansirajući nekoliko raketa prema džihadističkim pozicijama u regionima DŽabal Turkmen i DŽabal Al Akrad na severu Latakije.

DŽihadistički pobunjenici i militanti pod podrškom Turske odgovorili su ispaljivanjem baražnih artiljerijskih granata na položaje sirijske vojske, pogodivši neka mesta u blizini grada Kinsibe.

Pokrajina Latakija je nedavno bila svedok porasta nasilja, nakon pokušaja džihadističkih pobunjenika da napadnu rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim duž obale.

Nakon pokušaja napada na vazduhoplovnu bazu Hmejmim, pobunjenici džihadista našli su se kao mete svakodnevnih napada sirijske vojske, koja je odbila da popusti pod njihovim pritiskom.

"Luvlinski trougao" je novi projekat zapadne hegemonije, sa brutalnijim ciljem od NATO-a! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA