Najnovije

"NE PONAVLJAJTE TAKVE KORAKE, POSLEDICE ĆE BITI OPASNE!": Rusija uputila oštro upozorenje Izraelu nakon vazdušnih napada na Siriju!

Rusko ministarstvo spoljnih poslova izdalo je u subotu saopštenje o vazdušnim napadima Izraela koji su ciljali na sirijsko tlo 3. avgusta.

Izraelski avion (Foto: Jutjub)

„Uveče 3. avgusta, izraelske vazduhoplovne snage započele su udare na položaje sirijske vojske kao odgovor na navodni pokušaj nepoznatih osoba ranije tog dana da podmetnu eksplozivnu napravu u blizini razvodne linije u okupiranim Golanskim visinama. Istovremeno, Izraelci su, kako se i očekivalo, svu odgovornost za incident dogodili na sirijskoj strani. Prema pristiglim izveštajima, posmatračka mesta, protivavionske topove, sistem objektivne kontrole, kao i komandna mesta oružanih snaga SAR-a podvrgnuta su vazdušnom napadu “, počelo je u saopštenju.

Tada je rusko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo izraelsko rukovodstvo da ne ponavlja iste korake koji su doveli do njihovog napada na sirijske oružane snage.

„Oštro osuđujemo ove akcije i izražavamo ozbiljnu zabrinutost zbog narednog pogoršanja odnosa između Izraela i Sirije. Upozoravamo izraelsko rukovodstvo da ne ponavlja takve korake, ispunjene opasnim posledicama za ceo region Bliskog Istoka. Izražavamo našu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu SAR-a. Pozivamo obe strane da pokažu suzdržanost i spreče dalju eskalaciju tenzija. "

Izraelske odbrambene snage započele su odvojene napade 2. i 3. avgusta, pošto je njihovo rukovodstvo Sirijsku arapsku armiju (SAA) smatralo odgovornom za navodne infiltracije na njihovu teritoriju.

Robija za američke vojnike, hteli da izazovu građanski rat u zemlji! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA