Najnovije

NEŠTO SE SPREMA NA KOSOVU! KFOR-u se pridružila Vojska Srbije!

Pripadnici KFOR-a iz Regionalne komande Istok sproveli su sinhronizovanu patrolu sa kolegama iz Vojske Srbije (VS) na administrativnoj liniji (AL) u blizini sela Hodonovce, u opštini Kamenica, saopštil aje danas ta misija.

KFOR na KiM (Foto: Jutjub)

Kako se navodi, patrola je sprovedena juče oko 17.20 časova..

U saopštenju se podseća da KFOR i Vojske Srbije od 2008. godine rutinski sprovode sinhronizovane patrole duž administrativne linije, kako bi se osigurala bezbednost.

Dodaje se da KFOR sprovodi i zajedničke patrole sa kosovskim bezbednosnim organizacijama u blizini administrativne linije, kao i da ta misija sarađuje sa kosovskim bezbednosnim organizacijama na teritoriji cele pokrajine i sa Vojskom Srbije na administrativnoj liniji, u skladu sa svojim manda shodno rezoluciji 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojnotehničkog sporazuma.

Administrativna linija se proteže na oko 350 kilometara i nije jasno označena na terenu niti je definisana prirodnim i prepoznatljivim elementima terena, kao što su reke ili planinski lanci, već je samo istaknuta na kartama.

Tokom obavljanja svojih aktivnosti, sinhronizovane patrole moraju da prilagode svoje rute terenskim ograničenjima.

To podrazumeva da se sinhronizovane patrole KFOR-VS kreću duž administrativne linije sa određenim stepenom prilagođavanja koju nameće teren.

Međutim, ni u jednom trenutku elementi sinhronizovane patrole VS nisu odvojeni od pripadnika KFOR-a, i to je bio slučaj i ovog puta.

Navodi se da će KFOR nastaviti da sarađuje sa svim stranama na jačanju saradnje i sa Kosovskim bezbednosnim organizacijama i Vojskom Srbije u skladu sa svojim mandatom, shodno rezoluciji 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. i vojnotehničkog sporazuma iz iste godine.

Iran reagovao i uputio apel protiv bahatog ponašanja američkog lovca! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA