Najnovije

PACKA ZA VUČIĆA: Azerbejdžan veoma zabrinut zbog srpske municije u Jermeniji, a evo šta je obećao srpski predsednik

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev ukazao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u telefonskom razgovoru da je jermenska strana u sukobima tokom jula koristila municiju proizvedenu u Srbiji, da bi napadala azerbejdžansku vojsku i civile, i da je ta činjenica s velikom brigom primljena u društvu, jer su vojnici i civili poginuli tokom tih sukoba.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik. rs

U izveštaju azerbejdžanske agencije APA nakon razgovora dvojice predsednika, navodi se da je "presednik Aleksandar Vučić inicirao telefonski poziv" i da mu Alijev na tome zahvaljuje, kao i da je Vučić izjavio saučešće i "izrazio žaljenje zbog toga što je u sukobima Jermenija koristila oružje proizvedeno u Srbiji". 

Nekadašnji predsednik Srbije i lider Socijademokratske stranke Boris Tadić izjavio je na konferenciji za novinare da se Vučić izvinjavao zbog činjenice da je Srbija prodala oružje Jermeniji i da za to ima potvrdu ljudi iz administracije azerbejdžanskog predsednika, kao i da to piše na sajtu lidera te države.

U saopštenju objavljenom na sajtu predsednika Azerbejdžana navedeno je da je 7. avgusta, presednik Aleksandar Vučić inicirao telefonski poziv i da mu Alijev na tome zahvaljuje. Vučić je uputio saučešće zbog pogibije azerbejdžanskih vojnika tokom sukoba na granici te zemlje i Jermenije tokom jula, koji su rezultat provokacija jermenske strane. 

Istovremeno, predsednik Srbije je izrazio žaljenje zbog korišćenja oružja, napravljenog u Srbiji, od jermenske strane tokom tih vojnih sukoba. On je naveo da će delegacija iz Srbije na visokom nivou uskoro biti poslata u Azerbejdžan, kako bi istražila tu situaciju, objavljeno je na sajtu predsednika Azerbejdžana. 

Vućić je, dodaje se, naglasio da visoko ceni prijateljske odnose sa Azerbejdžanom, koji su bazirani na strateškom partnerstvu, i kao potvrdu toga pozvao je Alijeva u zvaničnu posetu Srbiji.

Alijev je naglasio da je zadovoljan odlukom VUčiča da pošalje visoko rangiranu delegaciju da istraži činjenicu oko oružja i da razgovaraju o perspektivi saradnje. Tokom telefonskom razgovora, strane su se dogovorile da u budćnosti izbegavaju akacije koje bi ugrozile prijateljske odnose dve zemlje.

Alijev je zahvalio Vučiću na pozivu da poseti Srbiju, dodaje se u saopštenju kabineta azerbejdžanskog šefa države.

Pročitajte OVDE    kome je to dodeljeno treće priznanje u deset dana.

Izvor: Fonet

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA