Najnovije

SVI SE PITAJU: Srpska žandarmerija na Kosovu? Reagovao i Hoti!

Da li u Karačevu - selu u pograničnoj zoni između Kosova i centralne Srbije, ima pripadnika srpske žandarmerije, pitanje je na koje odgovor traže svi - od medija u Prištini, koji ovakve informacije prenose, do kosovskog premijera Avdulaha Hotija, koji se priključio ovoj temi najavljujući uskoro detaljan izveštaj.

Žandarmerija (Foto: Jutjub)

Premijer Kosova Avdulah Hoti, kojeg je Aljbin Kurti ranije optužio da je planirao specijalnu policijsku akciju u Karačevu i Zubinom Potoku što on tada nije odobrio, najavio je da će uskoro imati detaljan izveštaj o situaciji u selu Karačevo gde su se po navodima poslanika Samoopredeljenja Mefailja Bajćinovcija, pojavili pripadnici Žandarmerije MUP-a Srbije.

Istovremeno, Kosovska policija saopštava da srpske specijalce tamo nije zatekla.

“Naši građani u tom delu neće biti bez zaštite institucija. Naše akcije biće u skladu sa Ustavom i zakonima i biće koordinisane dobro sa svim bezbednosnim mehanizmima u zemlji”, naveo je Hoti na Fejsbuku, a preneo portal Kossev.

Poslanik Samoopredeljenja Mefailj Bajćinovci juče je objavio video zapis iz Karačeva kod Kosovske Kamenice u kom se po njegovim navodima, vide pripadnici srpske Žandarmerije.

On je pozvao kosovske bezbednosne institucije da “hitno reaguju u cilju zaštite građana, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova”.

Međutim, ni sinoć, ni danas kosovske institucije, pre svega policija, nisu potvrdile događaj, navodeći za medije u Prištini da proverom terena nisu zatekli srpsku žandarmeriju, piše Kossev.

Ovo nije prvi put da kosovski mediji izveštavaju o navodnom boravku srpske žandarmerije, dodaje taj portal.

Selo Karačevo se nalazi u pograničnoj zoni između Kosova i centralne Srbije, u opštini Kosovska Kamenica, u gnjilanskom kraju, a pogranične linije u ovom delu ranije su regulisane između Republike Srbije i BJR Makedonije. Kako navodi Kossev, prema Kumanovskom sporazumu, ne nadzire ga Kosovska policija, već KFOR.

Pročitajte OVDE  kakva je to packa za Vučića.

Izvor: nova. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA