Najnovije

TAJNA DRUŠTVA KOJA VLADAJU IZ SENKE: Sve o organizacijama koje žele novi svetski poredak!

Teorije zavere postoje otkako je sveta i veka, što bi se reklo, ali zahvaljujući internetu, čini se da su danas, pogotovo u ovim kriznim danima, sve prisutnije i raširenije.

Masoni (Foto: Jutjub)

Mnogim ljudima je, izgleda, lakše da kada vide političare koji vode planetu, kažu sebi da se oni, iz ovog ili onog razloga, u stvari ništa i ne pitaju, već da su samo marionete iza kojih stoji neko mnogo moćniji, neki zlobni vladari iz senke. Neki tvrde da su to masoni, drugi upiru prstom u iluminate, treći u templare ili naciste, najmaštovitiji se kunu da iza svega stoje reptilijanci... A ciljevi svih njih su, čini se, nakon kratke analize prilično isti - uspostavljanje potpune vlasti nad ljudima i misterioznog novog svetskog poretka.

- Činjenica je da smo okruženi zaverama svakog dana, širom sveta i u svakom delu našeg života. Svakog puta kad nekoliko lopova ukrade nešto, to je zavera. Neke poznate i ozloglašene organizacije poput mafije, Kju kluks klana i CIA su zavereničke po svojoj definiciji. Međutim, činjenica da hiljade zavera postoje i da su dobro dokumentovane, naravno, ne znači da su sve teorije zavere istinite. Neke su apsurdne, neke smešne, pa čak fizički nemoguće - piše Majkl NJuton u knjizi "Enciklopedija zavera i teorija zavere".

Predstavljamo tajna društva koja se najčešće pominju.

Masoni

Rituali, ciljevi i rad organizacije koja postoji vekovima toliko su misteriozni da su inspirisali bezbroj teorija zavera.

Kada se spomenu tajna društva, nema osobe koja odmah ne pomisli na masone. Misteriozni slobodni zidari glavna su tema i onih koji u teorije zavera veruju i onih koji ih s prezirom odbacuju. I to s razlogom - masoni ne kriju svoje postojanje.

Osnivanje bratstva

Masoni su međunarodno bratstvo koje je zvanično osnovano u Engleskoj 1717. I sami masoni, ali i njihovi kritičari tvrde da je ta organizacija starija. Jedni im korene pronalaze u 14. veku, drugi ih povezuju sa vitezovima templarima, dok treći odlaze mnogo dalje u prošlost.

- Teško je pratiti istoriju masona, uglavnom zato što su svi koji su ih pisali bili pristrasni. Jedni su ih kritikovali, a drugi branili. Graditeljski esnaf, na čijim osnovama je društvo nastalo, postojao je u srednjem veku. Međutim, masoni prihvataju ideju da je Hiram, arhitekta Solomonovog hrama, bio mason koji je ubijen zato što nije želeo da oda tajne bratstva - piše Dejna Lučano u knjizi "Teorije zavere u američkoj istoriji".

Dok promasonski publicisti podsećaju na progon koji je ova organizacija trpela, oni antimasonski opredeljeni tvrde da oni stoje iza mnogih progona drugih grupa i organizacija, kao i iza Američke, Francuske i Oktobarske revolucije, ali i svih velikih ratova.

Napad iz Vatikana

Najranija teorija o zaveri masona stigla je iz Rimokatoličke crkve, koja je tvrdila da taj red želi podrivanje crkve i hrišćanskih učenja. I od tada priča o uticaju masona ne jenjava.

Iluminati: Žele da ukinu nacije i religije

Jedni tvrde da ova grupa kontroliše sve svetske događaje, dok drugi smatraju kako im je cilj da ceo svet stave pod svoju kontrolu.

Jedno od najčešće pominjanih, a istovremeno najmisterioznijih tajnih društava jesu iluminati. Ovaj naziv, koji na latinskom znači prosvetljeni ili prosvećeni, koristi se za nekoliko stvarnih i izmišljenih grupa.

Zvanično, prva od njih bili su Bavarski iluminati iz vremena prosvetiteljstva. Dr Adam Vajshaupt, bivši jezuita i profesor crkvenog prava, 1. maja 1776. osnovao je red iluminata u okviru masonske lože Nemačke.

Rad i zabrana

- Iluminati su bili tajno društvo u okviru tajnog društva - napisao je publicista Robert Anton Vilson, najpoznatiji istraživač tog tajnog društva. - Bavarska vlada zabranila je njihov rad 1785, navodno zbog zavere da se zbace s vlasti svi kraljevi Evrope i papa. Svi se slažu kada je o tome reč, sve ostalo o njima je veoma kontroverzno.

- Za iluminate se govorilo da su bili oni koji su vukli konce krajem 18. veka i da su pokrenuli Američku i Francusku revoluciju, da rade na preuzimanju kontrole u svetu, da su idejni tvorci komunizma, obožavaoci đavola... Neki su ih povezivali s vitezovima templarima, s grčkim i gnostičkim sektama, starim Egipćanima, ali i s Atlantidom. Sigurno može da se kaže jedna stvar - Vajshauptova ideja da budu tajno društvo je uspela jer ne postoje dva istraživača koja se potpuno slažu kad je reč o organizaciji ili cilju tog reda - napisao je Vilson.

Novi svetski poredak

Prema tvrdnjama teoretičara, cilj novog svetskog poretka jeste uspostavljanje globalne države koju kontrolišu iluminati i u kojem nema država, nacija i religije. U tom planu nejasno je - zašto bi iluminati želeli da kontrolišu svet ukoliko ga, kako tvrde teoretičari, već uveliko vekovima kontrolišu.

Najčudnija tvrdnja: Reptili s druge planete

Bivši golman i sportski komentator Dejvid Ajk promovisao je jednu od najneverovatnijih teorija o iluminatima. U svojoj knjizi "Najveća tajna", objavljenoj 1998, izašao je s tvrdnjom da su iluminati zapravo pripadnici rase reptila, koja je na Zemlju stigla s neke daleke planete. Naravno, kako je objasnio Ajk, oni mogu da menjaju oblik i uglavnom se ne kriju od nas, već su to najpoznatiji političari, sportisti, pevači, glumci... Među iluminate reptile uvrstio je kraljicu Elizabetu, Henrija Kisindžera, DŽordža Buša, Bila i Hilari Klinton…

Pročitajte OVDE  kome se to u snu javljao patrijarh Pavle, i kakvo je to proročanstvo sve šokiralo.

Izvor: Kurir/Srpski telegraf

Bonus video

Dritan je balista i sledbenik Prizrenske lige | Slavko Nikić

Knjigu Aleksandra Dugina “Četvrta politička teorija” možete poručiti OVDE.

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube