Najnovije

SVET U PAKLU KORONA VIRUSA: Skoro pola miliona obolelih u Peruu, u Italiji raste broj zaraženih među mladima!

U Peruu je u poslednja 24 sata registrovano čak 7.137 novih slučajeva korona virusa, čime se ukupan broj do sada potvrđenih slučajeva približio cifri od pola miliona, saopšteno je na sajtu ministarstva zdravstva Perua.

Koronavirus (Foto: pixabay. com)

"Broj preminulih iznosi 20.844, a 319.171 pacijent se oporavio od kovida-19", saopšteno je iz ministarstva, preneo je TAS S.

Predsednik Perua Martin Viskara proglasio je sredinom marta vanredno stanje zbog epidemije korona virusa, koje je produžavano, a naknadno je uveden i policijski čas.

Indonezija

Indonezija je danas prijavila još 1.893 slučaja COVID-19, a ukupan broj inficiranih porastao je na 125.396, pokazuju zvanični vladini podaci.

Od korona virusa umrlo je još 65 ljudi, a od početka pandemije ukupan broj smrtnih slučajeva je 5.723, prenosi Rojters.

Italija

U Italiji više od 50 odsto zaraženih korona virusom ima između 19 i 50 godina, a nova žarišta virusa na severu te zemlje izbila su po povratku mladih sa letovanja u Hrvatskoj.

Prema podacima italijanskog Visokog instituta za zdravlje, virusom kovid-19 zaraženo je 12,8 odsto mladih koji imaju do 18 godina.

Nakon grupe od oko 100 mladih iz Veneta i Lombardije, od kojih je 21 osoba zaražena po povratku iz Hrvatske, gde su bili na maturskoj ekskurziji, a slični izveštaju stižu i iz regiona Toskana i Emilija-Romanja.

Kako navode italijanski mediji, nova žarišta u Toskani i Emiliji-Romanji nastala su po povratku oko 20 zaraženih mladih osoba sa letovanja u Hrvatskoj, Albaniji i Grčkoj.

Zdravstveni zvaničnici podsećaju da virus i dalje cirkuliše i da je važno nositi maske i biti na bezbednoj međusobnoj razdaljini.

Situacija, međutim, nije ista u svim mestima, pa je tako vođena polemika zbog zabave na plaži u mestu Galipoli u regionu Apulija na jugu Italije sa oko 2.000 mladih bez maski, dok gradonačelnik Poncija, koji je odobrio meru obaveze korišćenja maske i na otvorenom, želi da zabrani iznajmljivanje stanova tinejdžerima koji nisu punoletni, osim ako nisu sa roditeljima.

Italijanski zdravstveni zvaničnici saopštili su krajem jula da je prosečna starost zaraženih osoba oko 40 godina, dok je u najtežem periodu epidemije u Italiji u martu i aprilu bila oko 60.

Evropa naoružava Indiju, da bi ratovala sa Kinom! Ali evo ko ima najbolje lovce! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA