Najnovije

DECA I STARI RADE PO 22 SATA U RUDNICIMA! Kimova diktatura ne zna za granice!

Na hiljade penzinera i đaka primorano je da rade u severnokorejskim rudnicima kako bi bio gotov aktuelni projekat lidera te zemlje Kim DŽong-una.

Kim DŽong Un (Foto: Jutjub)

Deca iz osnovnih, srednjih i visokih škola iz grada Sijung, zajedno sa penzinerima do 75 godina starosti prinuđeni su da skupljaju kalcijum karbonat i da kamenje melju u prah koji se koristi da se izgradi i ofarba nova bolnica u Pjongjangu, javljaju disidentski mediji a prenosi “Dejli mejl”.

Kako se navodi, Kim DŽon-un je zahtevao da bolnica bude gotova pre 10. oktobra, kada aktuelni režim obeležava 75. godina od osnivanja Radničke partije.

Izgradnja objekta ne napreduje kako treba zbog međunarodnih sankcija koje su uvedene Severnoj Koreji zato što odbija da obustavi razvoj nuklearnog oružja i dalekometnih balističkih projektila.

Rukovodioci oblasti Sijung su u strahu da ne naljute severnokorejskog lidera, koji prema pisanju svetski medija ima običaj da šalje u radne logore one koji ga iznevere. Iz tog razloga, okupili su građane i porodice zvaničnika u rudniku i stavili ih da rade

- Početkom juna, kabinet i Centralni komitet tražili su od rudnika u Sijungu da proizvede 10 tona kalcijum karbonata za projekat izgradnje bolnica - kaže neimenovani izvor za portal “Daily NK”.

- Rudnik trenutno radi punim kapacitetom, a radnici rade smene od 22 sata pod nadzorom menadžmenta. Partijski komitet koji vodi rudnik naredio je porodicama da dođu i rade - dodaje taj portal.

Lukašenko i Putin se sastaju za 3 dana! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA