Najnovije

PESKOV RASKRINKAO MAJKROSOFT: "Tvrdnje o ruskom mešanju u američke izbore ne zavređuju pažnju"

Zaključak kompanije Majkrosoft da se Rusija navodno mešala u američke predsedničke izbore ne zaslužuje pažnju sve dok ne ponudi dokaze za te tvrdnje, izjavio je portparol ruskog Predsedništva Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov (Foto: Jutjub)

Američka kompanija Majkrosoft objavila je u četvrtak da su ruski, kineski i iranski hakeri pokušali da hakuju ljude i organizacije umešane u američke predsedničke izbore 2020. godine.

- Od kraja 2016. godine, od kada su se pojavile te tvrdnje, nismo videli nijedan razuman argument, dokaz ili bilo šta drugo što bi moglo da ukaže da su neke organizacije povezane sa Rusijom bile uključene u sajberkriminal - rekao je Peskov.

On je dodao da nije bilo razumnih informacija tada, već samo neosnovanih optužbi i fobija da su ruski "sajber monstrumi" iza tih zločina.

- Rusija se nikada nije mešala u izborne procese u SAD i drugim državama i ne planira da to čini - izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova pošto su SAD uvele sankcije protiv tri državljana Rusije.

Sankcije Vašingtona ukazuju na "nameru SAD da slede svoju uobičajenu politiku optuživanja Rusije za neke nepoželjne postupke koje vlasti u SAD pripisuju ruskoj Agenciji za istraživanja interneta", rekla je Marija Zaharova na konferenciji za štampu, dodajući da se i dalje šire "zamorne glasine o pokušajima podrivanja demokratije u SAD".

U Moskvi sprečen sukob ogromnih razmera! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA