Najnovije

DIREKTOR EVROAZIJSKOG BEZBEDNOSNOG FORUMA: Kosmet nije Vučićeva dedovina da ovako trguje s njom! (VIDEO)

Gost Slavija info TV bio je general-major Mitar Kovač direktor Evroazijskog bezbednosnog foruma. General Kovač u emisiji Intervju je oštro osudio potpisivanje sporazuma između Srbije i tzv Kosova koje se nedavno dogodilo u Vašingtonu i rekao da će mo imati zbog takve odluke Aleksandra Vučića imati ozbiljne posledice.

Vučić u Vašingtonu (Foto: Predsedništvo Srbije)

Sporazum je po rečima Kovača sramotan i nama ama baš ništa dobro nije doneo. Ovakvim sporazumom su na dobitku najviše Donald Tramp i SAD, ona Izrael i tzv Kosovo a mi smo samo gurnuli prst u oko našim tradicionalnim saveznicima sa istoka. Nažalost došli smo u fazu da smo država sa ograničenim suverenitetom bez institucija i da samo jedan čovek u ovom slučaju Aleksandar Vučić odlučuje o svemu. U emisiji Kovač se osvrnuo i na predstojeće probleme sa muslimanskim svetom koje možemo očekivati u skorije vreme a glavni razlog je premeštanje naše ambasade u Jerusalim.

Kosovo i Metohija ne pripada ni jednog generaciji političara da bi oni sa njim mogli da trguju napominje Kovač. Kao direktor Evroazijskog bezbednosnog foruma primetio je da se zadnjih godinu dana u Srbiji preko režimskih glasila širi antiruska propaganda i da je to maska za naše približavanje zemlje NATOu.

Da nismo neutralni vidi se i po tome kakav status ima NATO u Srbiji a kakav Ruski humanitarni centar u Nišu kao i broj vežbi koje smo imali sa NATO savezom a koji sa zemljama članovima ODKB. Po njegovim rečima da bi bili neutralni NATO i ODKB trebaju da imaju isti status u Srbiji.

Pored aktuelnih tema vezano za našu zemlju bilo je dosta reči i o predstojećem sukobu između Grčke i Turske ali i o Švajcarskom modelu služenja vojnog roka. Inače je general Kovač zagovornik obaveznog služenja vojnog roka a u emisiji možete poslušati i zašto.

Ko je preuzeo obaveštajnu službu u CG, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA