Najnovije

OSILIO SE! ERDOGAN ZAGRMEO NA MAKRONA: Imaćete velike probleme sa mnom lično!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nastavio je razmenu teških reči sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, podsećajući ga na rezultate francuske kolonijalne vlasti u Africi i upozoravajući da ga da će ”imati velike probleme”.

Redžep Tajip Erdogan (Foto: kremlin.ru)

"Gospodine Makron, imaćete i velike probleme sa mnom lično", rekao je turski predsednk, odgovarajući na nedavnu izjavu francuskog predsednika da "probem ne predstavlja turski narod, već Erdogan".

Razmena teških reči između Makrona i Erdogana počela je pre izvesnog vremena kada su turski ratni brodovi, prateći konvoj ka Libiji, nišanili francusku korvetu u Mediteranu.

Poste tog incidenta, Pariz se priključio manevrima grčke mornarice u istočnom Mediteranu i oštro upozorio Ankaru da povede računa o budućim potezima.

"Gospodine Makron, vi ne znate istoriju...", rekao je Erdogan, aludirajući na zločine koje su francuske kolonijalne vlasti ranije počinile u Africi.

Makron je, istovremeno, upozorio Grčku da je Turska, ukoliko bude potrebno, spremna da se suoči sa bilo kakvim izazovima.

Narod u Parizu na ulicama protiv sistema i Korona diktature! Više o tome OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA