Najnovije

GRČKA SE PRIPREMA ZA RAT SA TURSKOM? Micotakis najavio više vojnika, fregata, torpeda, projektila!

Kako je najavio premijer Grčke Kirijakos Micotakis, ta zemlja će ojačati svoje oružane snage kupovinom novih sistema naoružanja i povećanjem broja profesionalnih vojnika za 15.000 tokom narednih pet godina, u situaciji kada vladaju povišene tenzije između Grčke i Turske u istočnom Mediteranu.

Ratni brodovi (Foto: pixabay. com)

Konkretno, Grčka će nabaviti 18 lovačkih aviona "rafal", koji će zameniti već vremešne "miraže 2000", kao i četiri nove fregate, uz remont četiri već postojeće, zatim četiri pomorska helikoptera "romeo", protivtenkovsko naoružanje za kopnene snage, torpeda za ratnu mornaricu i projektile na navođenje za ratno vazduhoplovstvo, navodi "Ekatimerini".

Micotakis je ovo najavio u subotu, u govoru kojim je trebalo da otvori Međunarodni sajam u Solunu, koji je zbog pandemije korona virusa otkazan, ali je grčki premijer ipak održao govor o ekonomskoj politici za narednu godinu.

Broj prisutnih u publici bio je ograničen na 50, a svi su nosili zaštitne maske i pridržavali se mera fizičkog distanciranja.

On je rekao da će grčka privreda dobiti finansijsku injekciju vrednu 6,8 milijardi evra, i istakao da promena prioriteta u korist izdataka za odbranu ne znači i promenu ekonomskih ciljeva.

Ameriku čeka rat ogromnih razmera! Gubici će biti slični onima iz Drugog svetskog rata! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA