Najnovije

NETANJAHU SE OBRAĆA ŽITELJIMA KOSOVA: Da li će proglasiti priznanje?

Dve nedelje nakon sporazuma u ​​Vašingtonu, kao i najave o uzajamnom priznavanju Izraela i Kosova i otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu, izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratiće se žiteljima Kosova video-porukom, prenose prištinski mediji.

Benjamin Netanjahu (Foto: Kremlin.ru)

To će učiniti u utorak, 15. septembra, povodom "Roš Hašane", proslave jevrejske Nove godine.

Video-poruka izraelskog premijera Benjamina Netanjahua žiteljima Kosova i jevrejskoj zajednici biće prikazana tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije, organizovane u jednom od hotela u Prištini.

Prema dnevnom redu koji su postavili organizatori, pored video poruke premijera Netanijahua, tokom ceremonije može da se uspostavi i direktna veza sa izraelskim premijerom.

Na ceremoniju su pozvani predsednik Kosova Hašim Tači, predsednica skupštine Vjosa Osmani i kosovski premijer Avdulah Hoti. Događaju u Prištini će prisustvovati i glavni rabin Albanije Iovl Kaplan, koji je organizator ovog događaja.

Hoti je imao telefonski razgovor sa izraelskim premijerom 4. septembra u Beloj kući, u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa.

Tokom tog razgovora, kojim je najavljeno uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Prištinom, Hoti je Netanjahuu potvrdio otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu.

Vest o tome američki predsednik objavio je na Tviteru nekoliko minuta nakon sastanka.

Kakva je budućnost Srba u Crnoj Gori, saznajte OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA