Najnovije

ŠEF AMERIČKE AVIJACIJE OTKRIVA: Evo gde će se voditi sledeći rat

Načelnik štaba američkog vazduhoplovstva Čarls Braun mlađi imenovao je verovatno mesto budućeg velikog rata u kome bi ta zemlja učestvovala. List Defence News objavio je publikaciju prvog crnog načelnika štaba u istoriji vazduhoplovstva Sjedinjenih Država.

B-1b (Foto: Pixabay)

Prema Braunu, budući rat u kojem će učestvovati Sjedinjenih Država neće biti sličan sukobima u protekle dve decenije. „Rat budućnosti neće se voditi daleko od naših obala“, rekao je on.

Vojska je uverena da će odgovarajući sukob u kojem će učestvovati SAD zbog borbenih gubitaka i egzistencijalnih rizika za naciju podsećati na ono što se dogodilo zemlji tokom Drugog svetskog rata.

U članku o Braunu mlađem, list napominje da će novi šef štaba morati da se suoči sa protivljenjem kongresmena koji se protive zatvaranju vojnih baza sa zastarelim letelicama u njihovim okruzima. Defence News takođe primećuje da će glavni troškovi modernizacije tokom vođstva Brauna mlađeg pasti na vojno-industrijsku kompaniju Northrop Grumman, koja je zaslužna za stvaranje novih teških strateških bombardera B-21 Raider i nove interkontinentalne rakete Ground Based Strategic Deterrent.

Kako je ruski konvoj krenuo prema američkoj vojsci u Siriji, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA