Najnovije

DODIK: Svaki jezik nosi ime po imenu naroda, zašto bi bošnjački bio izuzetak

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da osim što ne razume šta jedan član Predsedništva BiH radi sa roditeljima školske dece u Zvorniku, nije mu jasno ni šta Željko Komšić pokušava da problematizuje.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Na pitanje da prokomentariše Komšićevu izjavu, nakon današnjeg sastanka sa roditeljima školske dece u Zvorniku, da će na sledećoj sednici Predsedništva razgovarati sa srpskim članom o, kako je naveo, rešavanju problema jezika u školama, te da se đacima u knjižice upisuje "bosanski jezik", Dodik je odgovorio da svaki jezik nosi ime po imenu naroda i da ne vidi zašto bi bošnjački jezik bio izuzetak.

- Nametanje naziva jezika "bosanski" je nastavak politike asimilacije svih u BiH, na šta mi ne pristajemo. Onako kako ne postoji nacionalna odrednica Bosanci, tako ne postoji ni "bosanski jezik" - istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da ako baš insistiraju da se taj jezik zove tako onda im mora objasniti da se "bosanski" na srpskom kaže bošnjački.

- I za kraj bih se našalio, član Predsedništva BiH nema mandat da se bavi ovim pitanjima, osim ako Komšić ne priznaje da je došao u prijateljsku posetu susednoj Republici Srpskoj - rekao je Dodik-

Krajnje rezultate izbora u Crnoj Gori možete pročitati OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA