Najnovije

NIJE REČ O VELIKOJ SRBIJI: Reč je o velikoj i sistematskoj pljački

"Umesto iz ralja velike Srbije nova većina moraće da čupa Crnu Goru iz ambisa velikih i sistemskih pljački, da je spašava ne od Srba nego od podmuklog komitovanja i četovanja po unakaženom budžetu."

Crna Gora (Foto: Jutjub)

Piše: Goran Danilović

Možda građani, svojom izbornom voljom, i nisu tačno i precizno ukazali šta sve žele za budućnost ali jesu nedvosmisleno šta sigurno ne žele. DPS politika je brutalno potučena s obzirom na uslove pod kojim smo se izjašnjavali, s obzirom na činjenicu da smo i ovog puta imali nakradenu i ucijenjenu startnu prednost DPS-a koja se mjeri desetinama hiljada glasova. Ipak, ta razvratna politika doživjela je kolaps. Nakon decenija i decenija prevrtljivosti na njih je stavljena tačka.

UCG konstatuje trenutnu zabrinutost inače vječno bezbrižnih medijsko-političkih krugova koji nariču nad navodnom neizvjesnošću sjutrašnjice – proruska i prosrpska politika valjda drži mač nad državnošću i nezavisnošću Crne Gore.

Toj, poraženoj, OKG nije, međutim, smetala nesumnjiva i raznorodna podrška zvanične Rusije u predreferendumskoj raspolućenosti, nije se gadila na prijateljko igranje fudbala sa nekadašnjim šefom Dume Grizlovim, niti su bili gadljivi na milijarde i milijarde ruskog novca kojim je zapljusnut i održavan socijalni mir. Tadašnja i svagdašnja prevarantska politika traži sada garancije.

Trabanti i politički prevrtljivci koji su od svake politike pravili pijacu gledaju sa navodnim strahom i užasom kako nova većina vodi Crnu Goru u oganj velike Srbije i pod gvozdenu Putinovu čizmu. Oni koji nikada u životu nijesu vodili ni jednu iskrenu politiku, imali makar jedan vizionarski put, nikada duže od jednog izbornog ciklusa izdržali u istim političkim „gaćama“, nikada istrajali u orginalnom projektu, oni koji su podvodili vlastitu državu svakom isplativom interesu, oni su zabrinuti i unezvijereni?

Brutalno su duže od decenije prepisivali politike Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja, potom politiku Liberalnog Saveza, politike manjinskih stranaka, politiku Taipa Erdogana, kinesku, azerbejdžansku, saudijsku i ko zna koliko njih. Strepe danas od Velike Srbije i velikosrpske opozicije, oni koji su bili logistika svakog bezumnog pokreta i dostavljači nafte i benzina u svakom regionalnom ratu.

Ta prevarantska politika je poražena i potučena uprkos sili novca i vještini prevrtljivosti. Novovremene komite otele su od Crne Gore sve od Krnova do Možure, komite čiji su zaštitni znaci vjetrenjače, boksovi cigareta i navodno zelene mini-hidroelektrane.

NJihov komitizam bio je i ostao kompromitizam, komunizam, neokomunizam i banditizam.

Umjesto iz ralja velike Srbije nova većina moraće da čupa Crnu Goru iz ambisa velikih i sistemskih pljački, da je spašava ne od Srba nego od podmuklog komitovanja i četovanja po unakaženom budžetu.

Ne smeta nam Krsto niti smo ga pobjeđivali na ovim izborima. Pobijedili smo onoga što je otimao do posljednjeg zrna.

Ko hoće da gradimo Crnu Goru svih nas dobrodošao je. Bilo bi na kraju ljudski, crnogorski, srpski, albanski i bošnjački, da se preko mjere ne razmećemo dosljednošću i nepokajanjem – još se nije ohladila ona vreća DPS-a pridržavana i strahom i junačkim interesom.

Zvanične rezultate izbora u Crnoj Gori možete pogledati OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA