Najnovije

Od Vučića samo dugovi

Poslednjih meseci Vučić vidno pati jer nema ni jednu zaostavštinu - ni posle osam godina ništa se ne zove po njemu.

Vučić (Foto: Jutjub)

Sve češće se poredi sa Titom, verovatno željan da i iza njega ostane barem delić Titove zaostavštine. Međutim, to je nemoguća misija, jer u domenu ekonomije i spoljne politike, Vučić sve radi pogrešno.

Dok je Tito putovao da bi ugovarao velike poslove za jugoslovenske firme i to još naplaćivao jeftinim sirovinama za naše tržište, Vučić radi sve obrnuto - otvara strane fabrike, ugovara velike poslove za strane firme i jeftino rasprodaje naša prirodna bogatstva.

Zato, kad vidite Vučića sa nekim svetskim liderom, budite sigurni da to znači bar jednu milijardu evra novog duga za Srbiju:

- Sa Si Đinpingom se video šest puta i zadužio nas za 7,5 milijardi evra.

- Makronu je dao beogradski aerodrom, spalionicu i projektovanje metroa, vredne skoro dva milijarde evra.

- Sa Erdoganom je dogovorio kreditiranje i izgradnju autoputeva vrednih 1,2 milijarde evra.

- Putin je dobio projekte izgradnje rusko-turskog gasovoda kroz Srbiju, rekonstrukcije železnice i nabavke vozova, zajedno vredne preko dve milijarde evra.

- Sa Trampom je u Vašingtonu dogovorio da se zadužimo kod DFC-a milijardu evra za prugu do Drača, da nam  Bechtel za 1,1 milijardu evra gradi auto-put do Prištine, da kupujemo američki gas i telekomunikacionu opremu.

Srbiju je za osam godina vlasti već zadužio za 12 milijardi evra, a ako realizuje sve što je dogovorio sa stranim državnicima, zadužiće nas za dodatnih 18 milijardi evra.

Svi prethodni predsednici, od Tita preko Miloševića do Koštunice i Tadića zadužili su Srbiju ukupno sa 15 milijardi evra, a tim parama uspeli da izgrade infrastrukturu, industrijalizuju zemlju, modernizuju zdravstvo i obrazovanje, finansiraju ratove, obnove zemlju nakon bombardovanja, zemljotresa i poplava, prebrode ekonomske i finansijske krize - sve to uz pomoć 15 milijardi evra duga.

Vučić će nas zadužiti 30 milijardi - duplo više od svih pethodnika zajedno.

Kao da ugovaranje svih velikih poslova sa strancima nije dovoljno, ovaj režim strancima daje i stotine miliona evra subvencija za otvaranje fabrika sa prosečnom platom od 300 evra, a strancima rasprodajemo i najvredniju državnu imovinu, poput poljoprivrednog i građevinskog zemljišta, rudnih bogatstava i energetskih resursa.

Još malo pa ćemo svi u Srbiji jesti povrće sa arapskih njiva, kopati kinesku rudu, leteti sa francuskog aerodroma arapskom avio-kompanijom, kupovati u izraelskim šoping centrima, voziti se američko-turskim autoputevima, putovati ruskim vagonima na kineskim prugama.

Na kraju nam neće ostati ništa – samo dugovi. I ti dugovi će biti Vučićeva jedina zaostavština, jedino što će se zvati po njemu. Na kraju će generacije građana Srbije vraćati "Vučićeve dugove".

SPC se diže i u Srbiji, kreću litije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA