Najnovije

ŠIPTARI ZARATILI MEĐU SOBOM! "Hapsiću Hotija zbog Srbije i Vučića!"

Albanski političari s Kosova žestoko su zaratili među sobom zbog nedavnog sporazuma koji su u Vašingtonu potpisali predsednik SAD Donald Tramp, njegov srpski kolega Aleksandar Vučić i premijer lažne države Kosovo Avdulah Hoti.

Aljbin Kurti (Foto: kryeministri-ks.net)

Hotijev prethodnik na toj funkciji, lider "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti poručio je da bi sadašnji predsednik "vlade" u Prištini trebalo da završi na robiji zbog ovog sporazuma. Kurti je u intervjuu za televiziju njegove stranke TVV čak upozorio da će, ako dođe na vlast, možda biti hapšenja u vezi sa aktivnošću Hotijeve vlade.

- Trebalo bi hapsiti zbog potpisivanja sporazuma. Ova vlada je kroz jezero Gazivode u pregovorima otvorila temu Srbiji o kosovskoj imovini. U pravnoj državi koju namerava da napravi "Samoopredeljenje", za takve osobe kao što je Hoti ne bi bilo mesta na slobodi. Da je Kosovo imalo stvarne tužioce, oni bi odmah postupili. Vladavina zakona neće tolerisati takve ljude ni na vlasti ni na slobodi. Upravo naš povratak u vladu omogućiće vladavinu zakona - zaključio je Kurti.

Na drugoj strani, albanski analitičar sa Kosova Artan Muhadžiri ukazao je da je dobra vest što su i predsednik Vučić i "premijer" privremenih prištinskih institucija Hoti odlučili da budu konkretni i udalje se od populizma i političkih igara koje ne donose ništa dobro građanima.

- Evidentno je da je dijalog Beograda i Prištine postao dinamičniji. To je rezultat međunarodnog pritiska, ali i dobre volje dve strane - ocenio je on.

Predsednik Rusije nakon sastanka sa Lukašenkom doneo neočekivanu odluku! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA