Najnovije

Da li je ovo dokaz da je istraga sabotirana? Kontić bio u tužilaštvu dok ga je MUP “tražio”

Ivan Kontić (30), koji je osumnjičen za zversko prebijanje Novosađanina M. M. (28), boravio je u prostorijama Osnovnog tužilaštva u Novom Sadu, samo tri dana pre nego što je za njim raspisana potraga i na internetu objavljen snimak nezapamćenog napada, tvrdi portal Nova.rs. Kontić je tog dana došao u tužilaštvo kako bi zbog drugog krivičnog dela iz 2018. uplatio novac u dobrotvorne svrhe primenom takozvanog oportuniteta. U tom trenutku, tužilaštvo nije znalo da se u njihovim prostorijama nalazi osoba odgovorna za obračun u Jevrejskoj ulici, a s obzirom na to da je krivična prijava podneta nekoliko dana ranije, postavlja se pitanje da li je i novosadska policija delila isto neznanje ili je ovo konačan dokaz da je istraga u ovom slučaju jasno sabotirana.

Lomljenje ruku (Foto: Jutjub)

NJihova svaznanja, zvanično je potvrdilo i Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu, koje je napomenulo da u tom trenutku nije imalo informaciju da je Kontić istovremeno osumnjičen za napad u Jevrejskoj.

- Tačno je da je dana 08.09.2020. godine osumnjičeni Kontić Ivan zaista pristupio u službene prostorije ovog tužilaštva, a u prisustvu branioca, ali samoinicijativno, bez prethodno upućenog poziva, radi primene odredaba o odlaganju krivičnog gonjenja povodom događaja iz 2018. godine. Međutim, u tom trenutku, od strane Policijske uprave u Novom Sadu zvanično nije bio utvrđen identitet izvršioca krivičnog dela učinjenog dana 24.08.2020. godine na štetu M.M., te ovo tužilaštvo nije imalo, niti je tehnički moglo imati saznanja da se u konkretnom slučaju radi o istom licu. Pojašnjavamo, internom organizacijom rada u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, određeno je osoblje koje isključivo postupa u predmetima u kojima se primenjuje institut odlaganja krivičnog gonjenja i koje, shodno tome, nema uvida u druge predmete u kojima se ovaj institut ne primenjuje, pa samim tim, objektivno nisu ni mogli imati saznanja da postoje indicije da je Kontić Ivan učinilac i krivičnog dela izvršenog dana 24.08.2020. godine na štetu M.M., niti je podatak o njegovom identitetu bio poznat javnosti u tom trenutku - navedeno je u saopoštenju Osnovnog tužilaštva u Novom Sadu.

Beloruski tim specijalaca neutralisao terorističku grupu koja je planirala oružani ustanak. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA