Najnovije

Prekinuti sve razgovore o Kosovu i Metohiji sa EU i stranim državama

Društvo srpskih domaćina kao učesnik u tzv. Unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji – čiji ishod nije bio po volji njegovog inicijatora, traži od Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih državnih funkcionera da prekinu sve razgovore i aktivnosti o Kosovu i Metohiji sa EU i pojedinim stranim državama i da se to pitanje vrati u Savet bezbednosti UN i rešava u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

Nićifor Aničić (Foto: Jutjub)

Piše: Nićifor Aničić                                                                      

Svi dosadašnji potpisani sporazumi o Kosovu i Metohiji posle Rezolucije SB UN 1244, uključujući i “Briselski” i „Vašingtonski“ - u kojima Srbija nije dobila ništa a neke od tačaka poslednjeg sporazuma nas dovode u sukob sa interesima naših tradicionalnih prijatelja Rusije i Kine i potencijalno još velikog broja zemalja - su protivustavni i apsolutno štetni po srpske nacionalne i državne interese Srbije. 

Stavljanjem potpisa u Vašingtonu na premeštanje srpske ambasade u Jerusalim Aleksandar Vučić je direktno prekršio Rezoluciju 478 Saveta bezbednosti UN, i time naneo veliku štetu Srbiji u međunarodnim odnosima, jer ključni argument Srbije u borbi za opstanak Kosova i Metohije u Srbiji, je upravo Rezolucija SB UN 1244. Smatramo da treba povući potpis sa ove odluke jer ne možemo se u odbrani teritorijalne celovitosti pozivati na autoritet jedne rezolucije a istovremeno kršiti drugu rezoluciju UN. 

Kosovo i Metohija nisu „kamen o vratu Srbiji“, kako neki naopako misle, već kamen temeljac, koji danas pojedini crkveni i državni zidari pokušavaju da izvade i odstrane iz temelja Republike Srbije. Svaki pravi Srbin zna da oni koji se danas odriču Kosova i Metohije, odriču se temelja srbske duhovnosti, državotvornosti i nacionalnog identiteta, koji je zavetovan u Hristu, Svetosavskom i Svetolazarevskom Zavetu.

Svaki od tih sporazuma koje je Srbija potpisala sa EU i zemljama Zapada je deo nadležnosti i prava Republike Srbije prenosio na albanske separatističke institucije u Prištini i tako kosovsko-metohijski Albanci, kroz proces puzajuće nezavisnosti, polako ali sigurno idu ka svom cilju – pravnom i faktičkom izdvajanju iz Republike Srbije. 

Predsednik države i predsednik Vlade, kao i drugi izabrani funkcioneri, nisu dobili mandat od naroda da flagranto krše Ustav i ugrožavaju teritorijalni celovitost i suverenitet Srbije. Posebno to pravo nemaju korumpirani političari koji rade za strane interese - oni ne smeju da pregovoraju u ime Srbije. 

Društvo srpskih domaćina ističe da srpski narod ne treba da prizna nikakvo protivustavno rešenje o našoj južnoj pokrajini i podseća, da je odbrana Kosovo i Metohije kao svete srpske zemlje i neotuđivog dela Republike Srbije, ustavna i moralna obaveza svakog Srbina i svih građana Srbije. 

Srpskim vođama opozicije iz raznih političkih partija i pokreta neka je na čast. Svi ste okupirani nekim liderskim snovima i pozicijama i ličnim interesima i ćoravi ste kod očiju a Vučić sa svojom bandom uništi sve, ama baš sve, što je srpsko. Pa se pitam u čemu vi gospodo vidite sreću i do čega Vam je stalo. Pitam se da li je moguće da dođe do vaskrsenja srpskog ili je kraj Srpstvu? Najveća tragedija je što vladajuća mafija sa sebičnom opozicijom ućutka sve pametne ljude, pa, recimo, šta od toga može biti crnje. Nemoćan sam bilo šta učiniti i pomoći srpskoj zemlji natopljenoj krvlju naših predaka. Svakom državniku Srbije poručujem da se podseti Lazareve kletve uklesane na spomeniku Kosovskih junacima na Gazimestanu -  epicentru srpske istorije, vere, zaveta, kulture i tradicije. Ostalo mi je samo da kažem: „Proklet bio izdajica naše Otadžbine“ i, kako reče naš narodni guslar - „Bože svojoj naopako dolazio majci iz njega se izlegli gubavci.“

Zbog svega navedenog tražimo ostavku Aleksandra Vučića.

Šta sprečava SAD da pokušaju da zadaju kobni udarac Rusiji pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA