Najnovije

RAKOVIĆ: Evo kada će Crna Gora povući priznanje Kosova! (VIDEO)

Istoričar , doktor Aleksandar Raković ocenio je da će dolaskom nove vlasti u Crnoj Gori prestati segregacija Srba i da je sporazum koji su potpisali pobednici izbora "prelazno rešenje".

Raković (Foto: Helm Kast)

"Izbore u Crnoj Gori dobila je srpska opozicija zahvaljujući Srpskoj pravoslavnoj crkvi i litijama. Sporazum koji je potpisan predstavlja prelazno rešenje , mada po mom mišljenu u njemu nije trebalo isticati tačke kao što je prekid saradnje sa NATO, jer to nije moguće ostvariti do 2037. godine. Trebalo bi se baviti temama koje su goruće", ocenio je Raković u emisiji "Skeniranje" u produkciji Helmkasta.

On je dodao da očekuje da je ovo "korak ka ujedinjenju srpskih zemalja" i da bi "kroz koji godinu stara trobojka Crne Gore trebalo da se zavijori na ulicama Beograda i Banja Luke na dan jedinstva srpskog naroda".

Raković je kazao da trenutna većina U Crnoj Gori "ne može u narednih godinu dana da povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije", ali da očekuje da će se to dogoditi u narednih nekoliko godina.

Raković je kazao da je koalicija napravljena od tri različite strukture  i da kada takve strukture prave vladu morate da pravite "neprincipijelne kompromise i nađete minimum zajedničkih interesa". On je ocenio da je sporazum mogao da bude mnogo bolji i da nije bilo potrebe da se neke tačke u njemu i nađu.

"Nedostaju dve tačke -zakon o veroispovesti i da će Crna Gora otopliti odnose sa susedima koji su neopravdano zaoštreni, a mi bi i sa takvom formulacijom shvatili da se to odnosi na Srbiju ", rekao je Raković.

Šta će se u narednom periodu dešavati u Crnoj Gori, kakvi će biti odnosi sa Srbijom i prema srpskom narodu, da li je ovo konačni kraj Mila Đukanovića  I DPS-a pogledajte u najnovijoj emisiji "Skeniranje" u produkciji Helmkasta. Autor i voditelj je Olivera Milivojčević.

Šarović otkrio pozadinu prebijanja u Novom Sadu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA