Najnovije

CELO KATOLIČKO SELO PREŠLO U PRAVOSLAVLJE: Evo gde se dogodila ova promena vere preko noći… (VIDEO)

Pravoslavni popovi krstili su u vodama okeana dva bivša katolička biskupa, četiri sveštenika i svu njihovu pastvu Crkvena opština Aglipajanske crkve, nezavisne filipinske katoličke crkve, iz sela Alabelj, u okrugu Ladon, u filipinskoj provinciji Saranigani prešla je u punom sastavu u pravoslavlje. Naime, katolička zajednica prešla je u pravoslavlje zajedno sa sve biskupima i sveštenicima, tom priliko se 239 Filipinaca istovremeno krstilo u Tihom okeanu.

Krštenje (Foto: Jutjub)

Kako izveštava Ortodoxy Cognate Page – pravoslavni popovi krstili su u pravoslavlje u vodama okeana dva bivša katolička biskupa, četiri sveštenika i svu njihovu pastvu.

Bivši biskup Esteban Valjmera u pravoslavlju je kršten kao Stefan, njegov kolega Rohelio Ringor sada se zove Georgije, a sveštenici Elizera Delfina, Dioskura Bergada, DŽona Koljada i Renata Bunijela sada imaju imena Eliazar, Aleksej, Timofej i Roman. 

Masovno krštenje obavili su sveštenici Georgije Maksimov i Kiril Škrabulj. Davanju svete tajne prethodile su dve godine katehizacije. Ovaj dolazak crkve na Filipine, koji je rezultat rada pravoslavnih sveštenika, jeste četvrti dolazak Ruske pravoslavne crkve na Filipinima a poktovitelj će mu biti sveti Jovan Krstitelj. Ovo masovno krštenje odigralo se 2015. godine a nakon njega još nekoliko crkvenih opština na Filipinima prešlo je u pravoslavlje.

Reči predsednika Rusije se neće svideti protivnicima Moskve! Više o tome OVDE.

Izvor: Nacionalist

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA