Najnovije

OVAKO TO RADE LUKAŠENKOVI SPECIJALCI: Beloruska policija razbila terorističku grupu u rejonu Mogiljova (VIDEO)

Beloruska policija je ustanovila da su pripadnici ove grupe usvajali elementarna znanja kada je u pitanju izrada improvizovanih eksplozivnih naprava.Članovi ove grupe su se okupljali u šumskom području oko Mogiljova, gde su realizovali obuku u izvođenju uličnih borbi, kao i pružanja gerilskog otpora na pošumljenom teretu. Pored toga, grupa je izvodila obuku zauzimanja građevinskih objekata, uvežbale elemente specijalnog alpinizma i sl.

Beloruska policija (Foto: printskrin sa Tvitera)

Beloruska policija je uhapsila šest osoba koji su formirali grupu koja je izvodila vojno-taktičku obuku u šumi u rejonu g.Mogiljov.

Lider ove grupe je na društvenim mrežama napravio kanal „Partizani Mogiljova“. U međuvremenu je ova grupa narasla na 64 člana i stekla dobre uslove za obrazovanje formacije ranga pešadijske čete. Članovi ove grupe su se okupljali u šumskom području oko Mogiljova, gde su realizovali obuku u izvođenju uličnih borbi, kao i pružanja gerilskog otpora na pošumljenom terenu. Pored toga, grupa je izvodila obuku zauzimanja građevinskih objekata, uvežbale elemente specijalnog alpinizma i sl. Beloruska policija je ustanovila da su pripadnici ove grupe usvajali i elementarna znanja o izradi improvizovanih eksplozivnih naprava.

Prilikom akcije hapšenja beloruska policija je pronašla belo-crvenu zastavu. Pronađen je veći broj oznaka „Pagonija“ i ševrona sa ukrajinskom simbolikom, balaklave, pancirni prsluci, ersoft i paneumatsko naoružanje, signalni pištolj, noževi i sredstva radio-komunikacije.

Mogiljov (blr. Magіlёў; rus. Mogilёv; polj. Mohylew, Mogilew) grad je na istoku Belorusije, blizu granice sa Rusijom sa preko 300.000 stanovnika. Centar je Mogiljevske oblasti i treći grad po veličini u Belorusiji. Mogiljev je jedan od glavnih ekonomskih, železničkih i industrijskih centara u Belorusiji. Posle Drugog svetskog rata sagrađen je veliki metalurški centar sa nekoliko čeličana. Postoje takođe fabrike mašina, automobila, traktora, tekstilnih proizvoda, kože i hemijskih sredstava. U gradu se nalazi glavna luka na Dnjepru i aerodrom.

Koliko godina je Ukrajini potrebno za reintegraciju Donbasa, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA