Najnovije

RUSIJA DOKAZALA SVOJU VOJNU MOĆ! PUTIN IZJAVIO: "Danas posedujemo najnaprednije naoružanje!" (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je izjavio da prvi put u svojoj modernoj istoriji Rusija poseduje najnaprednije tipove naoružanja koji mogu da je zaštite od bilo kakvih spoljnih napada.

Ruska raketa (Foto: mil.ru)

U čestitki zaposlenima i nekadašnjim radnicima namenske industrije povodom Dana oružara Rusije, Putin je rekao da je to oružje višestruko nadmoćnije od svih postojećih po jačini, snazi, brzini i preciznosti, navodi TAS S.

- Niko u svetu nema takvo naoružanje, ili barem ne za sada - rekao je Putin.

Najavio

Putin je rekao krajem novembra prošle godine da novo rusko oružje neće imati konkurenciju u svetu, ali i da Rusija neće nikome pretiti njime.

On je tada naveo da nijedna druga država nema nadzvučna, laserska i druga oružja nove generacije koja je ruska vojska naručila. Prema njegovim rečima, novi oružani sistemi prave se isključivo "kako bi se omogućila sigurnost Rusije od novih pretnji", a Moskva će i dalje raditi na kontroli naoružanja.

Putin je 2018. najavio čitav niz tipova novog oružja, uključujući nadzvučnu jedrilicu, nuklearni podvodni dron i krstareće rakete na nuklearni pogon.

Najveću pažnju poklonio je hiperzvučnoj raketi "Cirkon", koja je u stanju da leti brzinom od devet mahova. Raketa Cirkon teška je oko pet tona i može da leti i do šest puta brže od zvuka.

Ona bi, prema proračunima, trebalo da dosegne brzinu od 7.400 kilometara na čas, tj. da rastojanje od 250 kilometara prelazi za samo dva i po minuta, brže od snajperskog metka – a to je toliko brzo da je čini gotovo "nedodirljivom" za konvencionalnu tehnologiju odbrane, preneli su ranije mediji.

Ranije je prikazan ruski nuklearni minobacač 2S4 Tulipan. Kalibar minobacača 2S4 Tulipan oružja čini ga najmoćnijim te vrste. Na snimku se prikazuje kako vojnici bacaju granate tokom vežbe u oblasti Tambov u zapadnoj Rusiji.

Beloruska policija razbila terorističku grupu u rejonu Mogiljova! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug/Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA