Najnovije

AMBASADOR IZRAELA U SRBIJI OTKRIVA DETALJE O SRAMNOM SPORAZUMU U VAŠINGTONU: Priznali smo lažnu državu još...

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da nema nikakvog pitanja u vezi sa tim da li će Izrael priznati ili ne okupiranu srpsku pokrajinu, jer je, kako je rekao, Izrael priznao lažnu državu 4. septembra.

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan (Foto: Jutjub)

Inače, 4. septembra su potpisani sporazumi u Beloj kući u dve varijante, a samo u dokumentu koji je potpisala Priština stoji priznanje nezavisnosti terorističke tvorevine od strane Izraela, jer Beograd nije hteo da se složi s tim, ali nije mogao ni da spreči suverenu odluku Izraela.

Izraelski ambasador je to danas ponovio u izjavi za televiziju N1, ističući da je na inauguralnom sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o poboljšanju odnosa dve zemlje, a na pitanje kako je Vučić komentarisao izraelsko priznanje takozvanog Kosova, Vilan je naveo da to nije nešto čime je Vučić zadovoljan i da ne podržava tako nešto.

– Ali, Izrael je suverena država i to je naša odluka. Sporazum je potpisan, to nije nešto što ćemo ja ili Vučić da promenimo. Mi treba da radimo na unapređenju odnosa, a ne da se bavimo previše nečim što je urađeno pre dve i po nedelje u Vašingtonu – poručio je ambasador Izraela.

– Sada treba da se vidimo na koji način da ne dozvolimo da to utiče na odnose Srbije i Izraela – rekao je Vilan.

Podsetimo, Vilan je pre pet dana, neposredno nakon što je predao akreditive predsedniku Vučiću, rekao da Izrael tehnički još nije priznao lažnu državu, ali je istakao da je to deo nedavno postignutog sporazuma u Vašingtonu:

– Što se tiče (tzv.) Kosova, imamo izjavu izraelskog premijera o obostranom priznanju Izraela i (tzv.) Kosova. Do sada nismo preduzeli dodatne korake na terenu, ali, to je deo sporazuma potpisanog u Vašingtonu – rekao je tada Vilan.

O pritisku na Sarajevo preko Vašingtona pročitajte OVDE!

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA