Najnovije

IZ KREVETA NA TV: Ministar i general policije uživo o švaleraciji! Pa gde mi živimo?!

Emisija "Hit tvit" iz nedelje u nedelju obara rekorde u zloupotrebi nacionalne frekvencije Pinka koja se u zakonima i medijskim priručnicima definiše kao javno dobro i koja se, u normalnim državama, ukoliko emiter ne poštuje javni interes u svom programu - oduzima. U Srbiji se, pak, frekvencija koristi za upoznavanje javnosti sa privatnim životom javnih službenika. Poslednji u nizu primera je sinoćnja emisija u kojoj je general policije Dragiša Simić pričao o vezi sa LJupkom Stević, a ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navijao za njihovo pomirenje. I to sve nakon što je video u kojem pevačica razbija automobile policajcu postao viralan.

Dačić i Simić o švaleraciji (Foto: Jutjub)

Stari znanci, još iz vremena dok je Dačić bio glavnokomandujući u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a Simić načelnik Uprave za saobraćajnu policiju, opušteno ćaskaju o egzibicijama iz kreveta, remećenju javnog mira i reda, uništavanju imovine i prisluškivanju generala policije! U prajm tajmu na televiziji uživo, nacionalnoj frekvenciji. U civilizovanom društvu i manji razlozi su povod za ostavke, beg iz javnog života, a kod nas se odlično uklapaju u rijaliti od države.

Pa, bravo!

I tako umesto da se u emisiji debatuje o problemima građana, npr. selidbi ambasade Srbije u Jerusalim o čemu Dačić "nema pojma", rešavanju problema izazvanim pandemijom koronavirusa ili izlasku iz krize koja će tek uslediti, glavna tema na Pinku bila je rasečena usna generala Simića i pitanje "da li mu je to uspomena od LJupke Stević".

- Poprilična je šteta, nije prevelika, ali dobro. Ja do sada nisam odgovarao na pozive medija, prvi put da kažem, jeste, zakačila me noktom, plod njene ljubomore. Zašto da ne dođem? Već dugo se piše o meni u toj žutoj štampi i napokon da kažem nešto o sebi i svojoj karijeri. Žene se solidarišu sa LJupkom, ja ne bih da ulazim u to i ne mislim da je njen gest ispravan. Samo istina i nikako više. Nisam ni siguran da me je prisluškivala - rekao je general policije, kao da priča u kafani sa društvom, a ne uživo na televiziji. 

Takođe, Simić je u emisiji rekao da ovaj skandal ne bi trebalo da utiče na njegovu policijsku karijeru te je otud nepoznato zbog čega je onda pristao da o njemu govori na televiziji. Motiv Željka Mitrovića i Verice Bradić je i više nego jasan, ali njegov - i ne baš, naročito ako se ima u vidu da je nedavno postao deda.

- Privatni život je moja stvar. To nije važno. Ovo je veoma neprijatno. Nedavno sam postao deda, neugodno mi je. Iza mene je težak period, da objasnim ženi i deci šta se desilo... Ona sad ima zabranu prilaska - zaključio je general, dok se nadovezao Ivica Dačić, koji je takođe bio u emisiji.

- Da ne poznajem njega i LJupku pomislio bih da su to namerno uradili. Niko nije bezgrešan. Svi će sad da ga osuđuju, a niko nije svetac. To je posledica velike ljubavi, ubeđen sam da će oni da se pomire - kazao je Dačić, sasvim sigurno planirajući "tezgu" za žurku pomirenja.

Ipak je on prvi pevač Vlade Srbije.

Međutim, nakon reklamnog bloka, a pre nego što su shvatili da su se vratili u program, Dačić je otišao od teme ljubavi i vratio se onoj omiljenoj u političkom životu Srbije - varanju.

- Reci mi, jesi se ti čuo sa ženom? Šta ti kaže? - upitao je Ivica Dragišu, dok Simić nije stigao da mu odgovori, jer je shvatio da je program ponovo počeo da se emituje, nakon čega je konstatovao da mu ovaj skandal nije bio potreban.

Do sledeće epizode - varanja uživo.

Milo preti ratom i zove na oružje! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA