Najnovije

GRENEL U BEOGRADU! Novinar mu postavio neobično pitanje, pa dobio neočekivan odgovor!

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel poručio je danas novinarima, u ambasadi SAD, da "obožava skepticizam", kakav je podrazumevalo pitanje jednog novinara na pres konferenciji - šta je danas uz posredstvo SAD novo potpisano po pitanju saradnje srpske i kosovoske privredne komore, kada već postoji sporazum iz 2013. godine.

Ričard Grenel (Foto: Jutjub)

Obožavam skepticizam i treba da budete skeptični, da ovo ne bi ostale samo reči na papiru - rekao je Grenel.

Istakao je da su američka vlada i administracija predsednika Donalda Trampa veoma nestrpljivi po pitanju realizacije onog što je dogovoreno u Vašingtonu.

- Držite nas za reč - pručio je Grenel.

Sada smo mi na potezu

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je kazao da je sporazum iz 2013. podrazumevao saradnju između komora po pitanju otkanjanja svakodnevnih barijera u poslovanju, kao što su međusobno priznavanje laboratorijskih testova, kao i fitosanitarinih i veterinarskih sertifikata, te rešavanje problema za poštanske usluge, železnicu i drugo, kao i poveizvanje kompanija.

- Mi smo od 2013. do danas listu dosta dobro ispunili i pomogli biznisu da funkcioniše, pomogli u teškim vremenima da se posao odvija i sklapaju zajedničke kompanije, kao i da se odvija trgovina - istakao je Čadež.

Objašnjava da je danas potpisana zajednička izjava da se napravi tim koji će se baviti podrškom implementaciji onoga što su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti.

- Da vidimo na koji način privatni sektor može da pomogne realizaciji, da nađemo eksperte i da imamo kompanije koje će biti zjedno sa nama iz oblasti logistike, energetike, IT ... koje mogu da daju doprinos u raznim oblastima - naveo je Čadež.

Poručio je da je sada ostalo da mi obavimo naš deo posla, a to je realizacija projekata.

Izraelski avioni krenuli prema sirijsko-libanskoj granici! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA