Najnovije

TRAMP U UN: Amerika pomogla na normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda u Prištine

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas na virtuelnoj sednici Generalne skupštine Ujedinjenh nacija da Sjedinjene Američke Države ispunjavaju svoju sudbinu mirotvorca, nakon što su pomogle da se postignu sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, kao i sporazum o normalizaciji odnosa između izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Tramp je u govoru ocenio da Svetska organizacija mora da traži odgovornost Kine zato što nije uspela da spreči širenje korona virusa od kojeg je preminlo oko 200.000 Amerikanaca i skoro milion ljudi širom sveta.

On je optužio Kinu da nije na vreme podelila informacije o novoj zaraznoj boleasti, koju naziva "kineskim virusom".

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je u uvodnoj reči da se svet suočava sa "epohalnom" zrdavstvenom krizom, prenosi AP.

Ukazao je i na najveću ekonomsku nesreću i gubitak radnih mesta od Drugog svetskog rata, opasne pretnje ljudkim pravima i pretnju noviog hladnog rata između SAD i Kine.

Brazilski predasednik Žair Bolsonaro odbacio je kritike na račun svoje vlade zbog politike u oblasti zaštite životne sredine.

Branio je i način na koji je Brazil, druga zemljha na svetu najteže pogođena korona virusom, odgovorio na pandemiju, prenosi Rojters.

Dva ruska bombardera krstarila duž granica Belorusije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA