Najnovije

OTKRIVENO: Funkcioneri FIFA prisvojili 80 miliona dolara!

Bivši visoki zvaničnici FIFA Jozef Blater, Žerom Valke i Markus Katner dodelili su sebi povećanje plata i bonusa u vrednosti od 80 miliona dolara, saopštili su danas advokti FIFA.

Foto:Jutjub

Kako su advokati FIFA predočili, pomenuta trojka je iznos od 79 miliona švajcarskih franaka (80 miliona dolara) tokom proteklih pet godina od raznih bonusa, stimulacija i povecanja plata.
Vladajuće telo FIFA objavilo je ugovore bivšeg predsednika Blatera, otpuštenog generalnog sekretara Valkea i otpuštenog finansijskog direktora Katnera dan posle racije švajcarske policije u sedište Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) u Cirihu. – Blater, Valke i Katner su se zajedničkim naporima obogatili kroz godišnja povećanja plata, bonusa sa svetskih prvenstava i drugih podsticajnih mera u iznosu od više od 79 miliona švajcarskih franaka i to samo u poslednjih pet godina – rekao je americki advokat Bil Bark. Švajcarske vlasti pokrenule su prošlog septembra krivičnu istragu protiv Blatera, a u martu protiv Valkea, a bivši zvaničnici se sumnjiče za novčane malverzacije . Blater i Valke su negirali nepravilnosti, a suspendovani su na šest, odnosno 12 godina. Protiv Katnera nije pokrenut dodatni postupak. Izvor:Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA